RIJEČI KOJE SU UZDRMALE NACIJU: Otac maloljetnice progovorio: Evo zamjera li poznatom voditelju

Komentar Davora Meštrovića na račun izgleda maloljetne Mije Negovetić izazvao je burne reakcije javnosti, a ubrzo se oglasio i HRT koji je u ime svog djelatnika uputio službenu ispriku. Sada je cijeli slučaj prokomentirao i otac mlade pjevačiceIgor Negovetić. Sudeći po komentarima čitatelja na društvenim mrežama, javnost je ugodno iznenađena njegovim komentarom.

Voditelj ‘Dobro jutro, Hrvatska’ maloljetnoj pjevačici uputio seksistički komentar, oglasila se i Jelena Veljača koja zahtijeva ispriku državne televizije!

“Svakako smatramo da je izjava neprimjerena, ali mislimo da nije zlonamjerna. Jednostavno mu je izletjelo. Gospodin Meštrović se nije javio i ispričao, ali mi vjerujemo da se radi o nespretnoj izjavi i nismo mu to uzeli za zlo. Osobno bih volio da fokus bude više na glazbi nego na izgledu. Supruga i ja stojimo sto posto iza svega što je Mia obukla, u spotu i na Dori, i inače, kao i iza njene šminke i naočala. Uvijek ćemo stajati iza nje”, rekao je za Jutarnji list.

Podsjetimo, Davor Meštrović, novinar i voditelj HRT-ove emisije “Dobro jutro, Hrvatska”, u emisiji prošlog petka komentirao je izgled 17-godišnje Mije dok se u pozadini vrtio njezin videospot. “Uživajmo u Mijinim hlačicama, hvala ti i vidimo se”, izjavio je Meštrović.

“Slijedom niza komentara na društvenim mrežama i novinarskih upita o izjavi voditelja emisije “Dobro jutro Hrvatska” Davora Meštrovića, koji je nespretno komentirao odličan izgled sjajne mlade pjevačice Mije Negovetić u sklopu njezina nastupa u toj emisiji, i Davor Meštrović i uredništvo Hrvatske televizije se ovim putem ispričavaju svima koje je ta njegova rečenica mogla povrijediti, a ponajprije mladoj Miji Negovetić i njezinoj obitelji. Tim više što u njegovim riječima nije bilo nikakve zle namjere, a emisija “Dobro jutro Hrvatska” i inače već godinama promiče pozitivne vrijednosti i predstavlja projekte u kojima se upozorava upravo na različite oblike diskriminacije, te promiče rodnu ravnopravnost. Ovo upozorenje je shvaćeno vrlo ozbiljno kako se slične situacije ne bi ponavljale”, poručili su s HRT-a u svoje ime i u ime Davora Meštrovića.


Komentari