REDATELJ KOJEG JE BALDWIN RANIO PRISJETIO SE KOBNOG TRENUTKA :’ Čuo se zvuk kao udarca bičem, pa pucanj’

Joel Souz, redatelj kojeg je Alec Baldwin slučajno ozlijedio na setu filma ‘Rust’, a usmrtio direktoricu fotografije Halynu Hutchins, oglasio se iz bolnice o tragediji. Prisjetio se trenutka kada se dogodila nesreća; Baldwin je vježbao scenu s pištoljem i kamere su bile ugašene.

‘Joel je izjavio kako Alec sjedio na klupi u crkvi i vježbao izvlačenje pištolja iz pojasa i pucanje. Tvrdi kako je gledao preko Halynina ramena kad je čuo nešto što je zvučao kao udarac bičem, a zatim glasan pucanj’, piše u pisanoj izjavi koju je dao policiji, a koju prenosi  Daily Mail.

‘Joel se maglovito sjeća kako se Hutchins požalila na bol u trbuhu i kako ju je uhvatio za struk. Također je kazao kako je počela padati i kako su joj kolege pomogle da legne’, stoji u redateljevoj izjavi.

Kamerman Reid Russel, koji je stajao pored Halyne u vrijeme nesreće, rekao je policiji kako Haylen nakon što je upucana nije osjećala noge.

Podsjetimo, do nezapamćene tragedije došlo je u nedjelju na setu filma u Novom Meksiku; Baldwin nije znao da u rukama drži napunjeni pištolj i mislio je da se radi o rekvizitu. Glumac je nakon nesreće otkazao sve projekte na kojima radi, a bliski izvor otkrio je i kako se namjerava potpuno povući iz javnosti dok se ne oporavi od svega.

U policijskim dokumentima vezanima za nesretni događaj stoji kako je oružarka Hannah Gutierrez Reed na kolica na setu snimanja ostavila tri pištolja koja su trebala poslužiti kao rekviziti, dok je asistent režije Dave Halls jedan od njih predao Baldwinu te nije znao da je napunjen pravim mecima. ‘Hladni pištolj’, rekao je Halls prije početka snimanja, što znači da jr pištolj siguran za ispaljivanje. Nekoliko sekundi kasnije glumac je ispalio iz pištolja kobni metak.

 

 

 

 

 

 


Komentari