‘REAL MADRID NIJE POLUDIO’ Luka Modrić udružio se s najpoznatijim TV trenerom, evo o čemu se radi

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

“Pobijediti malnutriciju edukacijom i sportom”, moto je pod kojim je jedan od vodećih svjetskih proizvođača zdravstvenih proizvoda i lider u području znanosti o prehrani, Abbott Nutrition, postao zdravstveni i nutricionistički partner nogometnog kluba Real Madrid te Zaklade Real Madrid s ciljem iskorjenjivanja malnutricije kod djece. U svečanom obilježavanju početka kampanje, pridružio im se trenutačno najpoznatiji TV trener, Ted Lasso, odnosno glumac Jason Sudeikis, koji u istoimenoj TV seriji glumi sveučilišnog trenera američkog nogometa koji postaje trener „klasičnog“ nogometa u engleskoj ligi.

Foto: Press

“Real Madrid nije poludio, nisu me uzeli za trenera. Ovdje sam jer dajem podršku borbi protiv malnutricije”, poručio je Sudeikis. U projektu, kojemu je cilj, uz prehranu temeljenu na znanstvenom pristupu, djeci diljem svijeta osigurati i edukaciju o sportskom duhu, timskom radu, poštovanju te zdravoj prehrani, kako bi im olakšali pristup zdravom životu i perspektivnijoj budućnosti, sudjeluje i Luka Modrić te ostali prvotimci Real Madrida.

„Kroz rad Zaklade Real Madrida, nije nam cilj razvijati buduće nogometaše, već buduće inženjere, znanstvenike ili pravnike. Partnerstvom s Abbottom, globalnim liderom u području nutricionizma, podržat ćemo djecu diljem svijeta u ostvarivanju zdravijeg života“, rekao je Emilio Butragueño, direktor institucionalnih odnosa u Real Madridu i španjolska nogometna legenda.

Foto: Press

Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da je 2020. čak 149 milijuna djece mlađe od 5 godina zakržljalo (prenisko za dob), 45 milijuna je procijenjeno da je iscrpljeno (premršavo za visinu), a 38,9 milijuna ima prekomjernu tjelesnu težinu ili pretilo. Riječ je uglavnom o zemljama s niskim i srednjim dohotkom, no specifično je što u tim istim zemljama raste i stopa prekomjerne tjelesne težine i pretilosti u djetinjstvu.

„Vjerujemo kako je borba protiv malnutricije timski sport te smo ponosni što je upravo u Abbott Nutritionu Real Madrid pronašao svog pouzdanog partnera. Iako dolaze iz različitih društvenih sfera, i Real Madrid i Abbott imaju velikih sličnosti. Kraljevski klub podržava i prati 600 milijuna ljudi. Istovremeno, Abbott na tržištu nudi revolucionarna i znanstveno utemeljena rješenja u području nutricionizma, ali i cjelokupne zdravstvene skrbi, a svojim proizvodima utječe na svakodnevicu više milijuna ljudi. Snažnim partnerstvom naših brendova u mogućnosti smo pomoći djeci u rizičnim područjima da ostvare svoj puni potencijal i svjetliju budućnost“, izjavio je Daniel Salvadori, izvršni potpredsjednik Abbott Nutritiona.

U iduće tri nogometne sezone Abbott i Real Madrid fokusirat će se na rano otkrivanje malnutricije, obrazovanje i prehrambenu potporu, a farmaceutski će div podržati i prehrambene potrebe klinike Zaklade Real Madrid. Kao znanstveni i nutricionistički partner, Abbott će tako blisko surađivati ​​s klubom u kontekstu istraživanja inovacija i razvoja novih proizvoda za prve muške, ženske i akademske timove Real Madrida. Ova suradnja doprinosi Abbottovom Planu održivosti 2030. u transformiranju skrbi o pothranjenosti, kroničnim bolestima i zaraznim bolestima, s ciljem poboljšanja života više od 3 milijarde ljudi do kraja desetljeća.

Komentari