Razgovarali smo s domaćom glumicom koja glumi u srpskom kinohitu ‘Južni vetar 2’: ‘Kad sam saznala da ću snimati s Milošem Bikovićem nisam mogla doći sebi od šoka’

Foto: Instagram

U hrvatska kina prije nekoliko dana stigao je novi nastavak srpske franšize ˝Južni vetar˝. Očekivao, kao i prethodni, i film ˝Južni vetar: Ubrzanje˝ izazvao je pomamu među obožavateljima, u čemu veliku zaslugu zasigurno imaju i glumci predvođeni Milošem Bikovićem koji trenutno slovi za jednog od najpoželjnijih u regiji. A kakav je Miloš, iliti slavni Petar Maraš, kada se ugase kamere, zna i mlada domaća glumica, 26-godišnja Katarina Šestić, jedna od rijetkih Hrvatica koje su dobile priliku sudjelovati u snimanju ˝Južnog vetra˝. Kako je ova Slavonka sa zagrebačkom adresom došla do uloge u kinohitu koji je osvojio regiju, čime ju je oduševio filmski kolega Biković, ali i kako joj zaručnik reagira na snimanje ljubavnih scena, Katarina je, između ostalog, otkrila u razgovoru za Zagreb.info.

Foto: Joanna Paciorek

Za početak, kako je bilo na snimanju ˝Južnog vetra˝? S obzirom na ogromnu popularnost franšize, jeste li imali tremu? Kako ste došli do uloge u filmu?

U svome životu sam do sada samo dva puta doživjela onaj osjećaj kad u tom trenutku shvatiš da proživljavaš najbolji dan ikada. Prvi put mi se to dogodilo kada su pročitali moje ime na upisu na Akademiju, a drugi na snimanju ˝Južnog vetra 2˝. Eto tako je bilo – savršeno. Naravno da sam imala tremu. Ja sam ogromna obožavateljica toga filma i svih njegovih nastavaka. Kada sam saznala da ću biti dio te priče i da ću snimati scenu s Milošem Bikovićem nisam mogla doći sebi od prvotnog šoka, a kad sam nadošla onda je zavladalo uzbuđenje, trema i ˝mukica˝. Njihov producent je tražio mladu glumicu iz Hrvatske i producentica Martina Subašić je preporučila mene i još par kolegica, a na kraju sam ulogu dobila ja.

Imate li neku anegdotu sa seta?

Nažalost nemam, snimanje moje scene je trajalo samo jedan dan pa se nije ni stiglo razviti nešto što bih sada mogla ispričati, a da bude zanimljivo i ˝sočno˝.

Foto: Nemanja Miščević

Imali ste priliku raditi s jednim od trenutno najpopularnijih glumaca u regiji, vjerujem da ovo zanima brojne obožavateljice, kakav je Miloš Biković kad se kamere ugase?

Da, niste prvi koji ste me to pitali. Miloš je zaista iznimno profesionalan, simpatičan i šarmantan! Stvarno za njega kao i za ostatak ekipe imam samo riječi hvale. Jako je pristupačan, drag i strpljiv. S obzirom na količinu popularnosti u kojoj trenutno uživa, on je čvrsto s nogama na zemlji, barem sam takav dojam dobila.

Vratimo se malo unazad, prije ˝Južnog vetra˝, gledatelji su vas imali priliku gledati u serijama ˝Tko te šiše˝ te ˝Drugo ima ljubavi˝, na kakvim projektima trenutno radite? Neka nova televizijska uloga, kazališna?

Trenutno sam u završnom procesu otvaranja umjetničke organizacije ˝Kazališna družina Iglu˝ s kolegicom Josipom Oršolić i u suradnji s Gradskim kazalištem Joza Ivakić Vinkovci radimo na predstavi ˝Oprosti za Božić˝. Paralelno s tim radim na realizaciji radionice za osnovnoškolce pod nazivom ˝Igranje poezije˝, to je moj vlastiti projekt koji je odobren od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i cilj mi je njime obuhvatiti manja mjesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebno dio Cvelferije odakle i dolazim te im pružiti drugačiji kulturni sadržaj. Uz to sve, često sinkroniziram i crtiće. Rekla bih da me put u zadnje vrijeme više nosi ka pedagoškom radu i radu u kazalištu, ali ja poštujem onu ˝go with the flow˝. U svakom slučaju, voljela bih se jednako razvijati u oba smjera, kako kazališno tako i televizijski.

Foto: Nemanja Miščević

 

Koliko se cijela situacija s pandemijom, koja sada traje već skoro dvije godine, a koja je u prvom mahu najviše pogodila upravo umjetnike, odrazila na neki vaš početak u ovom poslu? Je li vas stopiralo ili ste ipak uspjeli pronaći neko rješenje?

Situacija s pandemijom je zasigurno utjecala na svako ljudsko biće pojedinačno pa tako i na nas umjetnike. Borba za egzistenciju i dalje traje i jako je žalosna činjenica da se već gotovo dvije godine ništa nije promijenilo. Naravno da su me sva ta ograničenja stopirala kao i vjerujem svakog umjetnika, ali mi se i dalje moramo boriti i tražiti načine da ovo preživimo. Netko je u tome više uspješan, netko malo manje. Upravo to je razlog zašto sam odlučila pokrenuti nešto svoje. Nisam više vidjela smisao u tome da čekam da me netko drugi angažira, osjetila sam potrebu da ja budem ta koja će ponuditi sadržaj i evo, hvala Bogu, za sada uspijevam. Lavovskom borbom, ali ide.

Gluma i općenito rad pred malim ekranima, sa sobom nerijetko nose i popularnost pa i gubitak privatnosti, neki glumci od toga zaziru dok drugi nemaju problema s dijeljenjem privatnog života sa širokim masama. Kako vi stojite po tom pitanju? Je li slava nešto od čega bježite ili nešto čemu težite?

Pa iskreno, uopće ne razmišljam o tome. Niti od toga bježim, niti težim. Vjerujem da će u životu biti sve onako kako je netko gore namijenio za nas. Naravno da na tom putu imam svoje vizije, želje, borbe, ali pokušavam iz svakog uspjeha ili neuspjeha izvući pouku. Često sam znala biti opterećena time što nisam dobila, da bi se na kraju ispostavilo da je to sve bilo s razlogom da dobijem nešto puno bolje.

Foto: Instagram

Iako brojni iz svijeta glume kažu da uz užurbani raspored koji ide s tim poslom nerijetko nemaju vremena za privatni pa tako i ljubavni život, vi ste već nekoliko godina u sretnoj vezi, a nedavno ste se i zaručili. Kako se vaš zaručnik nosi s poslom kojim se bavite, zna li biti ljubomore ako trebate snimati ljubavne scene?

Da, ja sam imala sreću pa sam svoga zaručnika pronašla prije nego što sam upisala Akademiju, da nije bilo tako, pitanje je da li bih imala ljubavnu vezu i vremena za traženje iste. S obzirom na to da je proživio i preživio svaki moj studentski uspjeh, neuspjeh, dramu i što sve već dolazi s jednom glumicom, mislim da se dosta dobro nosi s mojim poslom. Što se tiče ljubavnih scena, normalno da postoji jedna doza ljubomore, ali to svakako nije jače od povjerenja i ljubavi, a i ja osobno biram što ću raditi i snimati, tako da nemamo problema s tim.

Za kraj, s kime bi u budućnosti željeli surađivati od nekih poznatih glumačkih imena, kako domaćih tako i stranih?

Zadnji puta sam o tome maštala kada sam još bila studentica. Možda nisu toliko poznata imena, ali bi definitivno trebali biti jer su za mene jedni od najboljih osječkih glumaca, a to su Ivan Ćaćić i Tatjana Bertok Zupković. S Ivanom bih trebala raditi na jednom projektu početkom veljače 2022. godine, tako da se iskreno nadam da ću ga napokon maknuti s liste! Nadalje, od naših glumaca Alma Prica, Zrinka Cvitešić, Rakan Rushaidat, Krešimir Mikić, Nina Violić, s Jadrankom Đokić i Ksenijom Marinković sam već radila, ali nedovoljno, želim još! Goran Bogdan, Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, a sad, ako ćemo baš maštati onda može i Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Al Pacino, Julia Roberts, Meryl Streep, Emma Stone i sad već moram prestati nabrajati jer bih mogla do preksutra.

Foto: Marcel Pavlović


Komentari