RASKOŠ I BOGATSTVO PONUDA U GRADU: Uzbudljiva jesen puna događaja koje ne smijete propustiti

FOTO: Zagreb.info

Zagreb nikad nije bio bogatiji događajima, što će se nastaviti i u jesenskim i zimskim danima, dok uzbuđeno iščekujemo Advent u Zagrebu.

Evo nekoliko prijedloga što ne smijete propustiti u našem najdražem gradu!

  • Sajam zimnice i Izložba autohtonih proizvoda

Hrvatska udruga mladih poljoprivrednika organizira drugi Sajam zimnice i Izložbu autohtonih proizvoda od 28. do 30. listopada. Jelačić-plac postat će velika tržnica, a predstavit će se OPG-ovi iz cijele Hrvatske, od onih koji se bave proizvodnjom meda ili maslinova i bučina ulja do raznih ekoproizvođača. Na štandovima će se naći i mesne prerađevine, domaći češnjak, ovčji sirevi, zagorski purani…

  • Zagreb AV Show

U dvoranama i sobama hotela Sheraton od 21. do 23. listopada vodeći audio/videodistributeri i proizvođači izložit će svoje najnovije proizvode na 22. zagrebačkom sajmu potrošačke elektronike “Zagreb AV Show 2016.” Posjetitelje očekuju i radionice, prigodna prodaja ploča, CD-ova…

  • ARCA 2016. – Međunarodna izložba inovacija

Kako bi predstavili domaće i svjetske inovacije, od 20. do 22. listopada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održat će se ARCA 2016., četrnaesta međunarodna izložba inovacija. Organizatori iz Udruge inovatora Hrvatske pripremili su i popratni program uz Dan inovativnih ideja za studente i radionice za školarce.


>>>MEĐUNARODNA IZLOŽBA INOVACIJA: Presjek hrvatskih i svjetskih trendova u stvaranju novih proizvoda, usluga i tehnologija

  • 39. Interliber – međunarodni sajam knjiga i učila

Pregršt novih naslova, predstavljanje knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, književne radionice, okrugli stolovi… Dio je to onoga što očekuje posjetitelje 39. Interlibera, koji se održava od 8. do 13. studenog. Pripremaju na Zagrebačkom velesajmu i veliku književnu izložbu Narodne Republike Kine, a posebno će se predstaviti i kineska književnost te pisac Xu Zechen.

zff.hr
zff.hr
  • 14. Zagreb Film Festival

Od 12. do 20. studenog na različitim lokacijama u gradu, u kinima Europa i Tuškanac, Zagrebačkom plesnom centru, Muzeju suvremene umjetnosti, Dokukinu KIC te na Akademiji dramske umjetnosti odvijat će se 14. Zagreb Film Festival. ZFF je od samog početka usmjeren k predstavljanju i promociji debitantskih filmova i novih autora, a publika će moći pogledati čitav niz atraktivnih naslova kroz nekoliko različitih programa.

>>>RAJ ZA FILMOLJUPCE: Na 14. ZFF-u rekordan broj domaćih filmova

  • Europska noć kazališta

I ove će godine zagrebački teatri, zajedno s onima iz Slovačke, Austrije, Mađarske, Slovenije…, ukupno 11 europskih država, otvoriti svoja vrata u sklopu Europske noći kazališta 19. studenog, kada će glumci darovati predstave publici.

  • Sajam televizije

U Muzeju suvremene umjetnosti od 21. do 23. studenog obilježit će se Svjetski dan televizije u sklopu kojeg će se odvijati sajam na kojemu će se moći vidjeti što se sve u svijetu nudi od TV programa, kao i najnovije iz televizijske tehnologije, prenosi vecernji.hr.

  • Football fest – sajam posvećen nogometu

Specijalizirani sajam posvećen nogometu od 27. do 30. listopada na 8500 četvornih metara Zagrebačkog velesajma ugostit će sportske stručnjake, a posjetitelji će moći igrati ljudski stolni nogomet, nogomet “u balonu” ili nogometni biljar, izmjeriti brzinu udarca, pogledati izložbu nogometnih frizura i tetovaža…

  • Dani Marije Jurić Zagorke

Znanstveno-književni skupovi, promocije, turističke šetnje… pripremile su članice Centra za ženske studije u sklopu 10. Dana Marije Jurić Zagorke 25. i 26. studenog. Moći će se i razgledati njezin stan na Dolcu 8.

  • Izložbe pasa

Hrvatski kinološki savez na Zagrebačkom velesajmu organizira “Zagreb Winter Classic Dog Shows” od 25. do 27. studenog. Pripremaju 16 izložbi, kao i specijalnu izložbu za tornjake i hrvatske ovčare.

Komentari

loading...