‘Rak je metastazirao na mozak’ Slavna glumica suočena s novom teškom dijagnozom: ‘Moj strah je očit…’

Foto: Instagram

Glumica Shannon Doherty je objavila potresan video na društvenim mrežama te svoje pratitelje obavijestila da se rak dojke proširio na mozak.

Tuga u obitelji zagrebačke glumice: ‘Otišao je i naš drugi kapetan. Znam da ste jedno drugom dobro društvo’

‘Petog siječnja CT je pokazao metastaze u mom mozgu. Jučerašnji video prikazuje proces namještanja maske koju nosite tijekom zračenja mozga. 12. siječnja održana je prva runda zračenja’, napisala je Doherty.

Terapiju otežava i njezina klaustrofobija. ‘Moj strah je očit. Jako sam klaustrofobična’, napisala je, pohvalila liječnički tim te zaključila: ‘Ovako rak može izgledati’.

Screenshot: Instagram

Metastaze u mozgu, ili stanje u kojem se rak proširio na mozak, rijetke su među pacijenticama s rakom dojke i pogađaju oko 10 do 15 posto. Iako su se prognoze za takve pacijente poboljšale u posljednja dva desetljeća, ukupno preživljavanje pacijenata s rakom dojke i metastazama na mozgu još uvijek je nešto više od dvije godine.

52-godišnja glumica bitku s rakom vodi već osam godina. Prvi put joj je dijagnosticiran rak dojke 2015., kad je dosegao drugi ili treći stadij i proširio se na njezine limfne čvorove. Podvrgnula se mastektomiji, no to nije u potpunosti riješilo problem. Primala je kemoterapiju i tretmane zračenjem sve dok 2017. nije objavila da je njezin rak u remisiji.


Komentari