‘RAINBOW OVER THE SILKROAD’: Impresivne akrobatske vještine za zagrebačku publiku

Prva europska turneja.

U sklopu prve europske turneje, umjetnici iz poznatog kineskog carskog grada Xi’an stižu u Zagreb predstaviti svoje impresivne akrobatske vještine u performansu pod nazivom Rainbow Over the Silk Road.

Dvije izvedbe održat će se u utorak i srijedu, 9. i 10. svibnja 2017. u Plaza Event centru (ex. Hypo Event centar) u Zagrebu.

Karte po cijenama od 190, 230 i 270 kuna, ovisno o kategoriji, mogu se nabaviti putem prodajne mreže Eventim i na prodajnim mjestima Tisak Media.


Shaanxi Provincial Art Troupe stiže u Europu nakon uspješnih turneja po SAD-u i Aziji. Njihova europska turneja uključuje nastupe u Pragu, Beču, Berlinu, Rimu, Budimpešti i Zagrebu.

Rainbow over the Silk Road

Mješavina dramske predstave i akrobatike

Rainbow Over the Silk Road performans predstavlja mješavinu između dramske predstave i akrobatike, a tijekom 100 minuta trajanja priča priču o Putu svile i vodi gledatelje na nezaboravno putovanje kroz mjesta koja se prostiru uz karavanske puteve.

Nagrađivana predstava donosi iskustvo koje se događa jednom u životu i ostavlja bez daha jer izvođači pokazuju svoju spretnost nastupajući na užetu, trampolinu i na kotačima u savršeno sinkroniziranoj izvedbi, a koriste i razne instrumente i predmete da ispričaju što uvjerljiviju priču o drvenim vremenima i gradovima. Postava uključuje 45 izvođača i producenata.

Izvedba vodi gledatelje u doba dinastije Tang i prati generala Lija i njegovu karavanu na njihovom putu prema Zapadu, na kojem im je zadatak uspostaviti trgovačke, umjetničke i prijateljske veze s europskim i azijskim zemljama. Priča oslikava kako su svila, čaj i porculan pronalazili svoj put iz drevne Kine do Europe i svu kompleksnost tog putovanja, a istovremeno predstavlja najbolje od kineske tradicije i akrobatskih vještina.

Bogati kostimi i impresivna scenografija obogaćuju doživljaj gledanja dok trupa putuje od Istoka do Zapada prevladavajući sve poteškoće. Predstava ilustrira Kinu u novom, još neviđenom svjetlu i donosi izuzetan uvid u davna vremena kada je Put svile bio jedina poveznica izmežu istočne i zapadne civilizacije.

Više o predstavi može se pronaći na www.rainbow-over-the-silk-road.com

Komentari