‘PUTUJ MIRNO, MAJSTORE’ Hrvatski pjevači i političari oprostili se od Balaševića

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Hrvatski pjevači, glumci, političari u petak navečer se putem društvenih mreža opraštaju od Đorđa Balaševića, popularnog vojvođanskog kantautora i pjesnika, poznatog po baladama i šansonama, koji je umro u 67. godini od upale pluća.

Glumac Rade Šerbedžija u petak je izjavio da još uvijek ne može vjerovati da njegovog Đoleta više nema. “Bio je genijalan, genijalan muzičar, genijalan čovjek, poseban, svoj, jedan od najvećih poeta ikada, koji se pojavio na našim prostorima i hrabar, tako hrabar čovjek”, izjavio je Šerbedžija u Dnevniku Nove TV.

Ostali smo bez jednog krasnog, krasnog čovjeka koji je okupljao oko sebe tisuće, tisuće, tisuće ljudi, valjda ih se skupilo i milijun do sada. Koliko je ljudi nakupio u dvoranama, halama športskim, arenama”, izjavila je Tereza Kesovija.

Predsjednik SDP-a i saborski zastupnik Peđa Grbin oprostio se od Balaševića na svom Facebook profilu kroz stihove njegove pjesme “Neki novi klinci”.

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak na svom je Facebooku, uz ostalo, napisao: “Zbogom zvijezdo moje mladosti. Počivaj u miru i vječno sjaji uz onog tko od gore vidi sve i igra se”.

Bojan Glavašević na Twitteru je napisao: ”Neka ti je laka zemlja, Đole. Bio si ljudina”.

”Kad ti je zagrebačko srce odjednom i iznenada u Novom Sadu. Jer srce ide kud ga srce vodi”, napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na svom Twitter profilu.

Posljednji pozdrav uputila je i Vesna Pusić uz riječi: ”Putuj mirno majstore. Hvala ti!”

Legenda jugoslavenske glazbene scene, novosadski kantautor Đorđe Balašević, preminuo je u petak u 67. godini, od posljedica upale pluća izazvane koronavirusom, javili su beogradski i novosadski mediji.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je sućut obitelji Đorđa Balaševića. “S velikom tugom i žaljenjem primio sam vijest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Glazbena kulturna scena ostala je bez velikog umjetnika, koji je tijekom svoje dugogodišnje i uspješne karijere emotivnim pjesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike”.

“Počivao u miru Božjem ‘Panonski mornaru’. Hvala ti na svemu što si ostavio za sobom svima u nasljedstvo. Sućut obitelji”, napisao je na svom facebook profilu Tony Cetinski.


Komentari