Znate li kojim sve imenima nazivaju žene koje uspiju zavesti mlađeg muškarca?

Screenshot: Harper's BAZAAR

Prošlotjedni posjet francuskog predsjednika Emmanuela Macrona Hrvatskoj, osim zbog političke važnosti, oku javnosti je bio zanimljiv i zbog privatnog života, pa su se građani zabavljali čitajući o njegovoj supruzi Brigitte.

Podsjetimo, ljubav Macronovog života je 24 godine starija od njega. Sretni par se, vjerovali ili ne, upoznao početkom devedesetih, dok je danas glavni čovjek u Francuskoj, bio tek 16-godišnji učenik u La Providencuu u gradu Amiens (La Providence je inače jezuitski edukacijski kompleks koji ima i vrtić, osnovu i srednju školu, te fakultet).

Brigitte se tada prezivala Trogneux i bila je 40-godišnja profesorica, a upoznali su se na dramskoj radionici. Prohodali su kada je mladi Emmanuel navršio 18 godina, a zbog “neprimjerenosti veze”, roditelji su budućeg predsjednika poslali u Pariz kako bi završio svoje obrazovanje. Pa ipak, dvije srodne duše ponovno su se ujedinile, te svoju ljubav koja traje i dan danas, ozakonile brakom 2007. godine.

U samoj kampanji za predsjednika, vjerojatno zbog dramske skupine, Macronova starija i iskusnija supruga pripremala ga je za javne govore, barem prema tvrdnjama bliskih suradnika aktualnog predsjednika.

Brigitte ima troje djece iz prošlog braka, dok Macron nema svoje biološke potomke.

Što je puma

U javnosti starija žena s mlađim muškarcem još uvijek izaziva kontroverze (u usporedbi s obratnim primjerom). Dok nitko ne problematizira često višedesetljetne razlike između starijeg muškarca i mlađe žene, dame koje vole mlađe dobile su i svoj naziv, po grabežljivoj životinji: puma

Američki profesor razvojne psihologije dr. Ritch C. Savin-Williams, pisao je za magazin Psychology Today, kako se žene osjećaju “seksualno osnaženima odabirom mlađih muškaraca za seks”.

“Istraživanja koja istražuju dinamiku ovih odnosa su ozbiljno ograničena, s iznimkom nedavne studije intervjuiranja 55 žena iz šire okolice grada Montreala koju je provela profesorica roda i seksualnosti Milaine Alarie”, pisao je Savin-Williams u svibnju 2020.

Alarieno istraživanje dovelo je zaključaka kako starije žene imaju veće seksualno zadovoljstvo zbog pouzdanih erekcija, libida i volje za seksom. Ako je mladi ljubavnik velikodušan i predan, orgazmi su puno češći. Fantazije poput igranja uloga u kojima žene dominiraju, vrlo su zabavne za obje strane.

Uz to, starijim damama smeta što mnogi njihovi vršnjaci nemaju interes za žene njihovog godišta, već također vole mlađe djevojke. Ni sami momci tu ne ostaju zakinuti. Žude za seksualnom partnericom koja je iskusna, pouzdana, i aktivna, koje znaju što žele i ne srame se iznijeti svoje želje u krevetu što nedostaje mnogim mlađim djevojkama.

Ako su njihova iskustva s vršnjakinjama bila loša, starija partnerica im je pravo olakšanje, zaključila je Alarie na temelju intervjua. Što se tiče pojma pume, Savin-Williams istaknuo je riječi njujorške spisateljice Linde Lowen kako je puma, iako nema preciznog raspona godina, uglavnom žena u srednjim tridesetima ili starija, koja spava s partnerom od kojeg je starija barem osam godina.

Što je WHIP

Da bi skinula stigmu s njihovog imena i reputacije, britanska spisateljica Bibi Lynch predložila je 2017. novo ime za starije žene koje vole mlađe muškarce: WHIP (Women who are Hot, Inteligent and in ther Prime) – žene koje odlično izgledaju, inteligentne su i u svojim najboljim godinama života.

”Omalovažavanje seksualno poželjnih i samopouzdanih žena koje hodaju s mlađim muškarcima, je i službeno zastarjelo ponašanje, i pomalo jezivo, izjavila je britanska autorica, kojoj su se počeli udvarati mlađi muškarci otkako je zašla u pedesete godine života. WHIP je duhovitije, pametnije i seksipilnije ime”, tvrdila je spisateljica.

Osim Brigitte, svijetu WHIP žena pripadala je i Demi Moore dok je bila u braku s Ashtonom Kutcherom, ali i Joan Collins udana za 32 godine mlađeg Percyja Gibsona.

MILF i GILF

Muški čitatelji ovog članka (a znamo da vas ima, nemojte se sramiti), vjerojatno će pomisliti na jednu dublju podjelu starijih žena, temeljenu na satima tajnih posjeta pornografskim stranicama – onu na MILF i GILF. Ove uvredljivi engleski nazivi prilično su se uvriježili i među govornicima hrvatskoga jezika.

MILF je engleska skraćenica od “Mothers I’d like to f**k (majke koje bi htio j****i). U tu kategoriju, svakako bi spadala Brigitte, s obzirom da je dovoljno stara da je teoretski, mogla biti majka svom mužu (štoviše, njena kćerka Laurence Auzière-Jourdan isto je godište kao francuski predsjednik, njen očuh).

GILF je s druge strane, ista skraćenica, samo mothers zamijenite s riječju grandma (baka). Jedan takav primjer upravo puni novinarske stupce, a popratio ga je i Zagreb.info. Neobičan spoj 81-godišnje britanke Iris Jones i 36-godišnjeg egipćanina Mohamed Ahmed Ibrihama 2020. je bio ovjenčan sudbonosnim da.

DILF

Staro-mladi par se upoznao 2019. preko Facebooka. “Ljubav je kad vam onaj koga volite reže nokte. Kad vas onaj koga volite odnese na drugi kat kad se lift pokvari. Kad provede sate tražeći mobitel koji ste ostavili u Uberu. Ljubav je kad onaj kojeg volite spava na bolničkom podu i odbija vas napustiti dok se oporavljate od pada. Kada bez problema sluša moje prigovaranje o vrućini u Egiptu”, napisala je u svojoj objavi Iris Jones.

Ni muški nisu izostali bez svojih naziva. DILF je ekvivalent MILFU, gdje D znači dad (tata), a već su odavno poznati i šećerni tatice (sugar daddy) – bogati muškarci koji uživaju u društvu mlađih djevojaka, a one zauzvrat dobivaju skupe poklone, odlaze u luksuzne restorane ili najčešće u Americi, financijsku pomoć za otplaćivanje studentskih kredita.

Mnogi prvo pomisle kako mlade djevojke u takvim odnosima skidaju gaćice. Međutim, svjedočenja na popularnom web forumu Quora, upućuju kako je moguće imati i šećernog taticu gdje je prvo pravilo da nema seksa, pa čak i da se družite isključivo preko interneta. Naravno, postoje i šećerne mamice.

Hrvatice i mlađi

Sasvim očekivano, i među našim slavnim gospođama postoje one koje su se odlučile za mlađe muškarce. Iako svoj odnos ne stavljaju previše pod svjetla javnosti, opće je poznato kako je Glumica Zrinka Cvitešić sretno zaljubljena s pet godina mlađim bivšim nogometašem Nikom Kranjčarom. Pjevačica Žanamari, također je pet godina starija od svojeg supruga, ujedno i glazbenog i videoproducenta, Marija. Par ima kćer Gabrijelu.

Nakon braka i dvoje djece s Goranom Ivaniševićem, bivša manekenka Tatjana Dragović također je utjehu potražila u mlađem mesu. Ona i Vlaho Arbulić danas su sretni, zaljubljeni, i imaju kćer Lucu. Malo poveća razlika od 12 godina, snažan je dokaz kako ljubav ne poznaje godine.

Crnogorski glumac Momčilo Otašević svojim je šarmom bez problema osvojio devet godina stariju kolegicu Jelenu Perčin. U ljubavi s mlađim okušala se i Severina, koja je bila u braku s 15-godina mlađim Igorom Kojićem. 


Komentari