‘PURGER JE NEŠTO ISKONSKI, A ZAGREPČANEC MOŽE BITI I DOTEPENAC’ Legendarni radijski voditelj o omiljenom mu Zagrebu

Foto: Facebook

˝Dobri duh Zagreba˝ Vojo Šiljak, umirovljeni radijski urednik i voditelj, i autor omiljene subotnje emisije Radio Sljemena gostovao je u najnovijoj epizodi emisije ˝Purgeraj˝ na Radio Sljemenu. Rođeni Bjelovarčanin u emisiji je pričao o dotepencima, a otkrio je i što to ima posebno u zagrebačkim pucama.

Kako je pojasnio ovaj Zagrepčanin, koji inače živi na Britancu no otkako mu je stan stradao u potresu, sa suprugom Đurđicom, inače rođenom Osječankom, boravi na Srednjacima kao podstanar, kajkati je naučio u Petrinjskoj ulici. ˝Dosta sam stanova promijenio za vrijeme studiranja, a jedno vrijeme živio sam i u Petrinjskoj. Ondje smo se svi nalazili u ‘Purgeru’, kartali smo na gajbama piva i tamo sam naučio kajkati˝, ispričao je Vojo koji je pojasnio i u čemu on vidi glavnu razliku između purgera i Zagrepčanca.

Foto: Facebook

˝Purger je nešto iskonski, a Zagrepčanec može biti i dotepenac˝, kazao je u emisiji te priznao kako su mu u Zagrebu najljepše Zagrepčanke. ˝Zagrepčanke su vrlo zgodne, lijepe djevojke to su žene iz moje mladosti. Vrlo su pametne djevojke, znaju se praviti i važne, ali se danas to sve dosta izmiješalo, Zagrepčanke iz mog doba su bile manekenke, puce onoga vremena˝, naglasio je umirovljeni radijski urednik i voditelj te dodao kako je upravo u mladosti, vrijeme rado provodio u kafiću Moka gdje je iz izloga gledao puce kako prolaze ulicom.

˝Kušlec je nešto toplije od poljupca˝

A s pucama dolaze i kušleci. ˝Jednom sam, sad već mogu priznati, otišao s jednom nešto malo starijom djevojkom od sebe na Cmrok, ondje smo sjedili na klupama pa mi je rekla ti se ne znaš ni kušovati. Urezalo mi se to u pamćenje, poslije sam morao trenirati˝, kroz smijeh se prisjetio anegdote iz mladosti. ˝Kušlec je nešto toplije od poljupca – kad kažeš kušlec – to je nekako mekše, primamljivije, osjećajnije˝, pojasnio je Vojo.

Za kraj, ovaj Zagrepčanin koji je u gradu proveo već više od pedeset godina, rekao je kako bi ga u budućnosti volio vidjeti obnovljenog te kako mu nove zgrade, za koje kaže da su umjetne, nikako ne odgovaraju u gradu.


Komentari