“Puno veće značenje ovog događaja je bitka, nego pad Vukovara”: današnja obljetnica kroz oči Zagreba

Iako je danas sva politička i društvena elita u Vukovaru kako bi odali počast poginulim braniteljima i civilima, mi smo odlučili saznati kako je sam pad odjeknuo među građanima Zagreba.

“Bila je “crna plahta” prevučena preko Zagreba kada je pao Vukovar, ljude je bilo strah. Svi mediji su prenosili i objašnjavali taj događaj. Dolazilo je puno ranjenika u Zagreb, a kako sam bila u bolnici Sveti Duh zbog trudova tako sam i upoznala žene iz Vukovara koje su došle roditi u tamo. Bilo je depresivno stanje, samo si slušao njihove priče. Mi nismo odmah 18. studenog pao Vukovar, već su dolazile različite informacije. Vladalo je jedno stanje psihoze” rekla je čitateljica portala.

“Imali smo mi informaciju da je Vukovar pao. Srpske televizije su emitirale četničke postrojbe u gradu. Naši mediji su prenosili njihove vijesti, jer u Vukovar nisu mogli ući”, priča bivši urednik teleteksta HRT-a.

“Slušali smo izvještaje Siniše Glavaševića sve dok ga nisu zarobili. Tada nije postojao datum kada je Vukovar pao. Računalo se od trenutka kada je pala bolnica. U 90-im godinama postojali su samo državni mediji koji su mogli izvući neke informacije. Bila je to duga i mučna priča u kojoj mi nismo znali da branitelji ostaju bez municije, da je grad bio okružen i samo je pitanje vremena kada će grad pasti. Puno veće značenje ovog događaja je bitka, nego pad Vukovara”, priča tadašnji zagrebački student.

Komentari