Punih deset dana uživajte na Youngmasters Festivalu!

samobor.hr
Ovogodišnji “Youngmasters Festival Samobor” počinje 22. kolovoza, a začinjen je raznovrsnim programom, glazbenom edukacijom, integracijom profesionalnih glazbenika s onima koji su na putu da to postanu, te obiljem ljubavi prema glazbenoj umjetnosti.
Youngmasters Festival, koji je izrastao iz Međunarodne ljetne škole mladih glazbenika, i ove godine okuplja glazbene profesionalce, učenike i studente, njihove roditelj, te sve ljubitelje glazbe koji u atraktivnom programu mogu uživati punih deset dana. Festival pruža jedinstvenu priliku mladim polaznicima pobliže upoznati kolege glazbenike i steći koncertno iskustvo svirajući solistički, uz svoje profesore ili u komornim sastavima. Kao što se širio spektar instrumenata koje je moguće usavršavati na Međunarodnoj ljetnoj školi mladih glazbenika, proporcionalno je rastao i Youngmasters Festival.
Uvod ovom festivalu je Duo Anderletto izvedbom obrada sefardskih pjesama iz Bosne. Slijede majstorski koncerti violinistice Dunje Bontek, violončelista Tobiasa Stosieka i pijanistice Nataše Veljković, te Zagrebačkog gitarističkog kvarteta, koji su odabrani kao profesionalni primjeri mladim polaznicima. Osim na majstorskim tečajevima, edukacija je moguća i na koncertima, pa je tako Julija Bal, uz izvedbu klavirskih obrada gitarističkih etida Heitora Villa-Lobosa, pripremila i njihovo tumačenje.
Tijekom festivala održat će se čak osam koncerata polaznika, a na Gala koncertu mladi glazbenici će zasvirati zajedno sa svojim predavačima i profesionalnim ansamblima. 


Komentari