PUBLIKA ODUŠEVLJENO PJEVALA, a KD LISINSKI bio je popunjen do zadnjeg mjesta

Zlatko Ivančok

Koncert “Sevdah u Lisinkom” održava se svake godine, a na njemu nastupaju ponajveća imena sevdaha s prostora Bosne i Hercegovine i šire.

U ponedjeljak 9. studenog održao se tradicionalni, deveti po redu koncert „Sevdah u Lisinskom“ u koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“. Dvorana je bila popunjena do posljednjeg mjesta, točnije svih 1500 mjesta bilo je zauzeto, čime je ovaj koncert oborio rekord posjećenosti ove koncertne manifestacije.

sevdah

Producent Tomislav Kašljević očito je napravio odličan posao kada je velika dvorana bila pretijesna da primi sve poklonike sevdalinki. Svakako valja spomenuti kako ovaj koncert nije propustio ni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pod čijim se pokroviteljstvom koncert održao, ali niti, kako ga je sam voditelj programa Esad Budimlić, najavio, ”trener svih trenera” Ćiro Blažević kao i ostali uglednici.

 Zlatko Ivančok

 Natupile su velike zvijezde sevdaha, Nedžad Salković i Merima Njegomir, koja je oduševila izvedbama “Da znaš mori mome”, “Otvori mi belo Lenče” i “A što pitaš džanum majke” i drugih, a na koncertu je proslavila i svoj 62. rođendan!

Bezvremenske sevdalinke tijekom tri puna sata ispunile su Lisinski, a ni publika se nije libila zapjevati uglas. Pjesme koje su se mogle čuti su tako bile i “Moj dilbere”, “Srdo moja, ne srdi se na me”, “Lijepi li su mostarski dućani”, “Jutros mi je ruža procvjetala”, “Crven fesić”…

Još jedna zvijezda sevdaha svakako je Sejo Pitić koji je između ostalog zapjevao “Vihor ružu niz polje tjeraše”, kao i Enes Begović za kojega je veliki i pokojni doajen sevdaha Safet Isović rekao ”nastavi tamo gdje je on stao”, a on nije propustio zapjevati “Čudna jada od Mostara grada” i “Svuda se sunce rađa”. Još jedna od zvijezda večeri je svakako i Reuf Feković koji je tradicionalno zapjevao “Eminu” i “U Stambolu na Bosforu”.

Ovogodišnjem izdanju “Sevdaha u Lisinskom” pridružio se i načelnik Ratnog stožera HOS-a i političar Ante Prkačin te je zapjevao od sveg srca “Prođoh Bosnom kroz gradove” i “Kafu mi draga ispeci”. Na koncertu je pjevao i Ibrahim Jukan, a publika se ponovno obradovala i nevjerojatno savršenim mladim pjevačima Azri Husarkić i Ibri Bublinu te posebice odličnom Narodnom orkestru kojim je ravnao maestro Dinko Mujanović.

Zlatko Ivančok

Veliko iznenađenje bili su i posebni gosti – sarajevska grupa Divanhana koja je istinski oduševila publiku. Ovaj poznati sarajevski world music bend svoju veliku popularnost izvođenjem sevdalinki u jazzy i obnovljenim aranžmanima. Grupa je publici tako pružila nešto drugačiju izvedbu sevdalinki, a zaradili su gromoglasan pljesak.

Valja svakako spomenuti i kako se voditelj za ovaj veličanstveni koncert posebno zahvalio muftiji dr. Azizu ef. Hasanoviću kao i gradonačelniku grada Zagreba – Milanu Bandiću.

Princ sevdaha, a ujedno legenda i najveći gospodin Nedžad Salković zatvorio je koncert svojim hitom “Ne klepeći nanulama”. A na samom kraju koncerta pridružili su mu se i svi izvođači.


Komentari