PSSST! Tiho pročitajte što nam donosi 9. FESTIVAL NIJEMOG FILMA

U fokusu ovogodišnjeg festivala nalazi se odnos psihoanalize i nijemog filma, a na programu će biti Čarobnjak iz Oza iz 1925. te Praški student Stellan Ryea iz 1913. godine. 

Svi filmoljupci, a pogotovo oni koji iznimnu poštuju ovu ranu fazu filma, kada je još bio nijem, jedva čekaju početak PSSST! Festival nijemog filma. On starta za točno tjedan dana, dakle 5. studenog i traje do 7. studenog, a projekcije će se održavati u Centru za kulturu Trešnjevka.

Najčešći motivi filmova na festivalskom repertoaru su psihički rastrojeni likovi s kompliciranim duševnim životom, a ove godine filmoljupci posebno slave stoti rođendan serijala Vampiri redatelja Louis Feuilladea te će povodom toga biti prikazane tri epizode ovoga kultnog djela. 

Vampiri (1)


Drugi serijal filmova bit će epizode serijala Kuća tajni (1923.), francuskog redatelja Alexandre Volkoffa, a bit će prikazane dvije epizode. U petak ćete moći pogledati film Čarobnjak iz Oza, iz 1925. redatelja Larrya Semona, a u subotu je na rasporedu Praški student, redatelja Stellan Ryea iz 1913. godine koji se smatra prvim sadržajno nezavisnim filmom.

Projekcije svih filmova koji su vam pripremili PSSST!-ovci se odvijaju u 17, 19 i 21 sati, a za više informacija posjetite službene stranice PSSST! Festivala nijemog filma.

 

 

 

 

Komentari

loading...
-->