Prvi EKO dječji FESTIVAL u Zagrebu

Facebook

U svijetu postoje mnogobrojne manifestacije dječjih festivala, pa je napokon došlo vrijeme i da Zagreb kao hrvatska i europska metropola dobije svoj prvi pravi dječji eko festival na otvorenom!

Na ovom festivalu djeca od 3 do 12 godina moći će kroz igru, sport, glazbu i razne kreativne radionice zajedno sa svojim roditeljima interaktivno sudjelovati u stvaranju programa, a pri tome će se educirati i zabaviti. Naime, osnovna misija EKO LIMACH FESTA je odgojiti ekološki osviještenu djecu koja se odgovorno ponašaju prema prirodi, usvajanje znanja, stavova, vještina, spoznaje da je čovjek dio prirode i da trebamo zajedno djelovati kao odgovorna zajednica, te ih u što većem broju potaknuti na zdrav i aktivan život. Festival ima i svoju maskotu, vjevericu Elf.

Eko Limach Fest - logo

Ovaj događaj također je odličan način da se pozornost djece i roditelja skrene na važnost zdravih prehrambenih navika i bavljenja sportskim aktivnostima. Misija  festivala je promicanje aktivnog života djece, njihovog zdravlja, kao i ulaganje u njihovu snagu, odnosno snagu društva.

Festival je i humanitarnog karaktera, u suradnji s Portalom dobrote, s ciljem da niti jedno dijete ne bude gladno! Uz to pozivamo sve posjetitelje da doniraju školski pribor djeci koja nemaju mogućnost kupiti isti.

Komentari