Protiv Cetinskog potvrđena optužnica zbog izazivanja nesreće u kojoj je poginuo Ibrahim Kevljani (62)

FOTO: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Protiv pjevača Tonyja Cetinskog pulsko Općinsko državno odvjetništvo u siječnju podignulo je optužnicu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom u studenom 2017. godine, a danas je pulski je Općinski sud tu optužnicu i potvrdio, piše Glas Istre.

Pjevač je u studenom 2017. izazvao nesreću u centru Rovinja u kojoj je poginuo Ibrahim Kevljani (62).

Odvjetništvo u optužnici navodi da je Tony Cetinski, kada je pregazio Kevljanina, koji je pijan ležao u Pustoj ulici, bio preduboko ‘zavaljen’ u sjedište svog Mercedesa, te zbog toga nije mogao vidjeti Kevljanina kako usred bijela dana iza zavoja leži na leđima na cesti u akutno alkoholiziranom stanju i narušena zdravlja.

Nadalje, Cetinski se po toj ulici, u kojoj je ograničenje brzine 50 kilometara na sat, u trenutku nesreće kretao 33 kilometra na sat. A prema nalazu vještaka, da bi se uopće mogao zaustaviti, trebao je voziti 18 kilometara na sat. Isto tako, smatraju da su prednje kamere automobila trebale biti upaljene.

U trenutku nesreće Cetinski u krvi nije imao alkohola, dok je preminuli muškarac imao čak 3,7 promila alkohola te neke lijekove.


Komentari