PRIPREMATE SE UPALITI BOŽIĆNE LAMPICE? Pripazite na ovaj detalj kako vas ne bi stresla struja

Pixabay

Vrijeme je kićenja božićnih jelki, a božićne lampice neizostavan su detalj svake jelke. No, prije nego odlučite koristiti lampice, dobro ih provjerite. Provjerite jesu li sve lampice na mjestu, je li negdje oštećena žica, ali i pazite gdje i kako ćete ih upaliti.

Naime, na Facebook stranici ‘Majstor u svom domu’ jedna članica grupe svojim je upitom podsjetila na još jednu opasnost – neispravni produžni kabeli.

“Jedno pitanje za električare! Uključila sam božićne lampice u produžni gdje je i tv. Nakon toga sam taknula tv i stresla me struja lagano, drugi put isto ali se i slika zacrnila. Može li to biti zbog lampica ili da bacim telku u smeće? Imam malu djecu i ne želim da se nešto dogodi tako da ‘ne diranje telk’e nije opcija. Hvala.”, tražila je savjet, a ubrzo su i stigli odgovori: ‘Vjerovatno vam je problem u produžnom. Produžni kabli su nužno zlo, pogotovo oni po par kuna u trgovačkim centrima.’

Javio se još jedan član grupe, koji je napomenuo kako je i njega iz istog razloga stresla struja. Stoga, pripazite, dobro provjerite i same božićne lampice ali i mjesto na kojem ih mislite uključiti. Ne želite zasvijetliti sebe, već jelku!

Komentari