Primopredaja prostora Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz

Centar nosi ime Luke Ritza  koji je kao maturant 12. lipnja 2008. preminuo od posljedica fizičkog nasilja u Gavranovoj ulici na Bundeku.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je Andreji Ninić, privremenoj ravnateljici Centra za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz uručio ključeve novog prostora u Ulici Ljudevita Posavskog.

Centar nosi ime Luke Ritza  koji je kao maturant 12. lipnja 2008. preminuo od posljedica fizičkog nasilja u Gavranovoj ulici na Bundeku.

“Prije pola godine je došla Lukina mama Suzana i rekla kako bi željeli novi i bolji prostor za Savjetovalište Luka Ritz, a koji bi bio dostupan osobama koje se otežano kreću te osobama s invaliditetom, rekao je gradonačelnik Bandić. Novi prostor se proteže na 230 m2, sadržava uredske prostorije i multifunkcionalnu dvoranu, a u potpunosti je prilagođen osobama s invaliditetom. Ključeve prostora smo odlučili  predati upravo danas, dan uoči Lukinog rođendana.  Iako znamo da gospođi i gospodinu Ritz  sina nitko i ništa ne može nadoknaditi,  svaka nova akcija koja odvraća od nasilja im puno znači i čini ih sretnima.

“Centar za pružanje usluga u zajednici Savjetovalište Luka Ritz je javna ustanova, a osnovana je 2014. Odlukom Gradske skupštine”, rekla je ravnateljica Ninić te je dodala da su formalni uvjeti ispunjeni i da je licencija koja je preduvjet za početak rada Ustanove ishođena.  Pružanje psihosocijalne podrške, savjetovanje i osnaživanje djece i mladih s poteškoćama u ponašanju, unapjređivanje roditeljskih vještina i stjecanje kompetencija odgovornoga i učinkovitog roditeljstva su glavni ciljevi Ustanove, istaknula je ravnateljica.

“Jako smo ponosni na Ustanovu koja će profunkcionirati u dogledno vrijeme”, rekla je Suzana Ritz te je zahvalila svima koji su na bilo koji način sudjelovali u njezinu stvaranju.

Kako se čulo, radovi su obuhvatili cjelovito uređenje interijera objekta, sanaciju pročelja, vanjske stolarije i krovišta. Uz zgradu je uređeno manje dvorište te pješčaki i kolni pristup objektu


Komentari