PRIJETNJE SMRĆU, DROGA I TAJNA SNIMKA? Prije odlaska Ivane Paradžiković intervenirala policija, veo tajni konačno se raspliće?

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Ugodnog je glasa i milog pogleda. Svojoj pojavom ulijeva povjerenje, a jedna je od rijetkih koja se bavila velikim problemima malih ljudi, a ne obratno. No, omiljena voditeljica nacije i nagrađivana novinarka Ivana Paradžiković svojim vjernim i nadasve šokiranim gledateljima još uvijek nije objasnila zašto je više neće gledati na Novoj TV.

Intrigantnom raskidu ugovora, doznaje tjednik Nacional, prethodio je niz nemilih događaja, točnije pokušaj tajnog snimanja Uprave, prijetnje smrću i nejasna uloga u pozivanju policije.

“Tenzije” su započele lani u vrijeme kada zbog pandemije koronavirusa emisija Provjereno neko vrijeme nije bila emitirana. Nacional piše kako je tada Paradžiković pokušala izvršiti pritisak na jednu osobu da tajno snimi interni sastanak s vodstvom televizije, a moguće je i kako bi tom snimkom kasnije manipulirala.

Naime, novinari Provjerenog tada su počeli sumnjati da emitiranje emisije nije prekinuto samo radi pandemije te da u pozadini možda postoje i neki drugi razlozi. O svemu su odlučili porazgovarati s vodstvom televizije, a sastanak je trebao biti tajno snimljen.

Štitio od hakera pa prijetio smrću?

Paradžiković je planirala doći u posjed te snimke, piše Nacional, no to se ipak nije dogodilo. Osobu od koje je očekivala dostavu snimke nakon toga je suočila s različitim pritiscima, a kaos je kulminirao prije nekoliko tjedana kada je spomenuti suradnik na mobitel dobio prijetnju smrću.

Iako je isprva prijetnju povezao s novinarskim poslom, sve je prijavio policiji. Tada je uslijedio šok. Informatičkom forenzikom i analizom podataka policija je ustanovila kako je poruka poslana s broja muškarca koji je surađivao s Novom TV na informatičkim projektima.

Nacional piše kako su suradnik i policija bila iznenađeni otkrićem, pošto ta osoba nije imala motiv da to učini pa se počelo sumnjati da ga je netko na to nagovorio. Dotični suradnik o svemu je obavijestio vodstvo televizije, pa se na koncu saznalo za pritiske same Paradžiković, što je uzrokovalo i njezinu smjenu.

Naručila suradniku policiju

Nacional navodi i kako postoje ozbiljne indicije da je Paradžiković upozorila policiju da jednog njezinog suradnika treba testirati na opojne droge. Policija ga je zaustavila u službenom označenom automobilu, no bio je negativan.

Podsjećamo, u posljednje dvije godine ovu je emisiju napustilo nekoliko novinara, među kojima su Kristian Došen, Maruša Stamać, Kristina Čorak, kao i Ivan Čorkalo i Matina Tenžera.

Ivana Paradžiković svoj je odlazak prokomentirala šturo, u službenom priopćenju.

“Nakon 15 godina na Novoj TV došlo je vrijeme za promjene i moje nove profesionalne izazove. Uvijek ću biti ponosna na emisiju koju smo stvarali, na sve pozitivne promjene koje smo donijeli, na sve priče koje smo ispričali”, poručila je nedavno.


Komentari