PRIJETIO SUSJEDU PUŠKOM! Domaći pjevač ‘pao’ s travom pa izmetom ‘pisao’ parole po ćeliji?

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Poprilično je kaotično posljednjih nekoliko dana proveo pjevač Stjepan Barišić (52) Gego, koji je završio u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama. Policija je frontmena Picigin benda uhitila i prijavila zbog uzgoja nešto manje od 50 stabljika marihuane u mjestu Zaraće te prijetnji susjedu zračnom puškom.

Potez policije nije se dojmio pjevača koji je u Policijskoj postaji Hvar prijavljen i zbog oštećenja tuđe stvari. Naime, u prijavi je navedeno pa je u  ćeliji za zadržavanje pisao parole po zidu, ali za sada nije razjašnjeno čime jer službenici tvrde jedno, a pjevač drugo.

Slobodna Dalmacija piše kako se Gegina i policijska verzija nemilog događaja poprilično razliku. Organi sigurnosti i povjerenja tvrde kako je pjevač napravio veliku nuždu pa izmetom pisao po zidovima. Glazbenik pa govori da su mu u pritvor donesene čokoladne napolitanke te je njima pisao po zidu kao kredom.

U petak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te je doveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu. U svojoj obrani je kazao kao nije uzgajao indijsku nego industrijsku konoplju tako da će za taj dio inkriminacije biti presudno vještačenje.

Nakon iznošenja obrane tužiteljstvo je procijenilo kako nema osnove za određivanje istražnog zatvora jer je pjevač neosuđivan. Umjesto krajnje mjere odlučili su se na mjeru opreza zabrane približavanja susjedu i obvezu redovitog javljanja policiji.

Također će protiv Barišića nadležnom Općinskom prekršajnom sudu biti podnesen optužni prijedlog zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Taj dio postupka odnosi se na posjedovanje i pucanje iz zračne puške.

Komentari