Priča mljekare BIZ: ‘Unazad par godina kupci sve više traže domaće proizvode’

Foto: Borna Kos

Na ovogodišnjem sajmu Rexpo, osim investitora i velikih tvrtki, prezentirale su se male tvrtke i obiteljska gospodarstva.

Mljekara BIZ je osnovana 1994. godine i bila je u potpunom vlasništvu obitelji Bošnjak sve do travnju 2017. godine kada prelazi u vlasništvo Proizvođačke organizacije PZ UPOCentar Simentalac, koju čini 13 zadrugara, od kojih 11 uzgajivača krava i proizvođača mlijeka iz Požeštine

“Oni su založili svoja gospodarstva kako bi zadržali mljekaru i radna mjesta ljudi koji rade u njoj. U svojoj ponudi imamo 20 proizvoda. Osim sireva, tvrdih i mekih, proizvodimo domaće mlijeko, kajmak i maslac. Imamo bogati izbor domaćih proizvoda”, rekla je Danijela Bekafigo iz Mljekare BiZ.

Slogan koji opisuje svu ozbiljnost, jednostavnost, životnost i ljepotu posla kojim se bavimo, te snagu naših proizvoda koje kao hranu nudimo, je; Bogato + Izvorno + Zdravo = BiZ. To je mlijeko!

“Unazad par godina kupci sve više traže domaće proizvode. Zasitili su se “lažnih” proizvoda po velikim trgovačkim lancima. Teško je biti na mljekarskom tržištu, borimo se protiv velikih proizvođača i ostalih mljekara”, objašnjava gospođa Bekafigo.


Komentari