PRIČA IZ PEKARE KOJA ĆE VAS RASPLAKATI: Otac i kći došli kupiti burek, a onda se dogodilo ovo!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Dok je stajao pred pekarom i jeo kraj njega su se smjestili otac i kći koji su započeli jedan naizgled običan razgovor…

Društvenim mrežama proteklih dana kola status dr. Vladimira Đurića koji je sasvim slučajno u jednoj beogradskoj pekari susreo oca i kćer čiju je priču ili bolje rečeno razgovor podijelio sa cijelim svijetom.

Dok je stajao pred pekarom i jeo kraj njega su se smjestili otac i kći koji su započeli jedan naizgled običan razgovor. No, zapravo je to bio sudar svjetova, djevojka je na studiju u gradu, a otac dolazi iz neke provincije i nije navikao na taj “novi” svijet.

Pročitajte dio razgovora oca i kćeri

“Kćerka donosi tanjur sa burekom za tatu i staju tik pored mene…ona jede neki mali kroasan..pa njoj uostalom ni ne treba puno… ‘E, sad ćeš vidjeti što je burek… O tome sam ti pričala, tajo.’ I onda, kreće otimanje…Ona mu pokušava ubaciti kusur od par žutih i zelenih novčanica u džep. On je oštar u neprihvaćanju. ‘Neka, neka, imam ja još od stipendije. Tebi treba više’, izgovara kćerka. Otac se brecnu. Godinama uvježbano dostojanstvo i dozvoljeni minus se sukobiše u trenu u njegovoj glavi i on pokleknu i prihvati pozamašnu pozajmicu – od 176 dinara (0k0 10 kuna). Jedu šutke. Zajedno su… Uživaju… ‘Kad ti polazi autobus?’ ‘U 10 …’ ‘Super, stižemo opušteno. Jako mi je drago da si bio, hvala ti. Čim prođe ljetni rok, eto me kući“.

Cijeli status možete pročitati u nastavku.

Ovakvih situacija ima jednako mnogo i u Hrvatskoj, odnosno u većim hrvatskim gradovima gdje mladi obično dolaze studirati, tako da bi se vjerojatno dio studenata ili mladih koji su morali otići iz svoje rodne kuće zbog bolje budućnosti, moglo poistovjetiti s ovom pričom. No, poanta je zapravo ta da otac i kći zapravo odražavaju u kakvom svijetu danas živimo.


Komentari