PRESUDA STOLJEĆA Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard, glumica mora platiti divovsku odštetu

Amber Heard Johnny Depp (Foto: Guliver)

Johnny Depp dobio je tužbu za klevetu protiv Amber Heard, a porota je odlučila da glumica mora platiti odštetu od čak 15 milijuna dolara, zbog klevetanja u tekstu koji je objavljen u The Washington Postu, u kojem je tvrdila da je bila žrtva “obiteljskog zlostavljanja”.

Naime, sud je presudio da za njene optužbe ne postoje dokazi. S druge strane, porota je proglasila Deppa krivim samo po jednoj točki, a Heard će dobiti 2 milijuna dolara na ime kompenzacijske štete i ništa od kaznene štete.

Amber je nezadovoljstvo presudom izrazila na Twitteru.

Najpoznatiji hollywoodski pirat nije bio prisutan na izricanju presude, već je sve pratio iz Velike Britanije, gdje se trenutno nalazi zbog poslovnih obveza. Ispred sudnice u okrugu Fairfax u Virginiji okupili su se brojni Deppovi fanovi, koji su pasionirano skandirali njegovo ime. Nedugo nakon presude, i on se oglasio putem Instagrama, poručivši da mu je porota danas vratila život.

“Preko medija su protiv mene podignute lažne, vrlo ozbiljne i kažnjive optužbe, što je izazvalo beskrajnu salvu mržnje iako protiv mene nikada nije podignuta optužnica. Optužbe su obišle svijet u roku od nanosekunde i imale seizmički utjecaj na moj život i moju karijeru. Šest godina kasnije porota mi je vratila život.

Zaista sam sretan. Moja odluka da nastavim s ovim slučajem, vrlo dobro znajući visinu pravnih prepreka s kojima sam se trebao suočiti, izložiti se svjetskom spektaklu, donesena je tek nakon dugog promišljanja. Od samog početka cilj pokretanja ovog slučaja bio je otkriti istinu, bez obzira na ishod. Govoriti istinu bilo je nešto što sam dugovao svojoj djeci i svima onima koji su mi ostali vjerni. Osjećam se mirno znajući da sam to konačno postigao”, napisao je.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Johnny Depp (@johnnydepp)

Podsjetimo, sudska saga ovog bivšeg para tjednima je zabavljala američku, ali i svjetsku javnost. Deppa su optužbe bivše supruge koštale mnogih glumačkih angažmana, a 2020. godine ostao je bez uloge Gellerta Grindelwalda u franšizi “Fantastične zvijeri”, a još je u zraku njegov povratak u šesti nastavak ‘Pirata s Kariba’.

Komentari