PREPUN LISINSKI PRŠTAO EMOCIJAMA: Najpoznatiji domaći i regionalni glazbenici odali počast Kemalu Montenu (FOTO)

Vjeko Gavrić

Emotivno sjećanje na velikana.

Veličanstvenom glazbenom večeri prepunoj emocija i uspomena sinoć je u KD Vatroslav Lisinski obilježena druga obljetnica smrti jednog od najvećih glazbenika u regiji, Kemala Montena. Koncertni spektakl Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih ispunio je srca posjetitelja i oživio sjećanje na sarajevskog kantautora čije su pjesme izvodili brojni domaći i regionalni glazbenici. Ulogu domaćina večeri preuzeli su Kemalovi prijatelji Paula Jusić i Ivica Propadalo.

Ispunjena dvorana i ista takva srca prisjetila su se Keme. Nerijetko je netko u publici obrisao suzu, a svaki izvođač imao je svoju kratku posvetu za omiljenog glazbenika i prijatelja. Najspominjanija riječ na koncertu zasigurno je srce, a i ova slika je sasvim slučajno ispala u obliku srca za prerano preminulog kantautora.

16122256_10207506248405596_1554808120_o

Gradonačelnik Bandić održao je uvodnu riječ i prisjetio se kako Kemala i njega spaja ljubav prema dvije zemlje, a naglasio je i kako su 35 godina bili prijatelji.

16112664_1206346516124152_8229690285942841695_o
Facebook

Koncert je otvorio duet Tereze Kesovije i Amira Kazića Lea koji su otpjevali pjesmu Sve dok bude bilo i nas dvoje, a nastavio se Keminim najljepšim baladama u izvedbama Gabi Novak, Gorana Karana, Borisa Novkovića, Halida Bešlića, Hanke Paldum, Helene Blagne, Ibrice Jusića, The Frajli, Jasne Gospić, Matije Dedića, Nede Ukraden, Paule Jusić, Teške Industrije te Dražena Žerića Žere. Najveće ovacije izazvao je zajednički nastup svih izvođača koji su otpjevali bezvremenski hit Nije htjela kojim su ujedno zaokružili i zatvorili prekrasnu večer.

Vjeko Gavrić
Vjeko Gavrić

Za vrijeme cijelog koncerta na velikom ekranu u pozadini prikazivani su Kemalovi spotovi i video isječci s brojnih koncerata koje je održao tijekom karijere, dok je na pozornici stajala njegova gitara i crvena jakna.

Udruga Kemal Monteno organizator je koncerta Prijatelji i Kemo – Hiljade pahulja bijelih, koji se i ove godine održao pod pokroviteljstvo Grada Zagreba. Uloga glazbenog producenta pripala je Nikši Bratošu čiji je orkestar pratio izvođače na pozornici, dok je za dojmljivu scenografiju i ove godine bio zaslužan Ivica Propadalo.

Fotografije Vjeko Gavrić:


Komentari