PREMINUO DOMAĆI GLUMAC Bio je dugogodišnji član kazališta ‘Gavella’

Foto: Gavella

Hrvatski kazališni, filmski i televizijski glumac Dragoljub Lazarov, dugogodišnji član ansambla kazališta “Gavella”, preminuo je u Zagrebu, priopćilo je Gradsko dramsko kazalište Gavella.

Diplomirao je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 1979. godine, a još je tijekom studija surađivao s kazališnom radionicom Pozdravi, s Histrionima, K.P.G.T.-om. Od 1979. do 1989. godine kao član ansambla Teatra ITD, s predstavama “Mali Hamlet” i “Kontrabas” u režiji Zlatka Boureka obilazi sve značajnije svjetske festivale i u domaćem okružju dobiva mnoge značajne nagrade.

Neke od njih su Nagrada dramskih umjetnika 1987. godine, za ulogu Viteza, u režiji Joška Juvančića; Nagrada Festivala monodrama u Zemunu 1986. godine, za monodramu “Kontrabas” u režiji Zlatka Boureka; Nagrada Zlatni vijenac Festivala malih i eksperimentalnih scena u Sarajevu za predstavu “Mali Hamlet” u režiji Zlatka Boureka.

Na filmu surađuje s Lordanom Zafranovićem u “Okupaciji u 26 slika”, Rajkom Grlićem u ” Samo jednom se ljubi” te Antunom Vrdoljakom u filmu “Povratak”.

Od 1990. godine član je ansambla GDK Gavella u kojem je odigrao niz predstava, među njima i one u predstavama “Četvrta sestra” Janusza Glowackog, “Platonov ili Drama bez naslova” A. P. Čehova, “Duh” Margaret Edson, “Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova te “Latinovicz” Miroslava Krleže Zlatka Viteza.


Komentari