PREMINUO DOMAĆI FILMSKI REDATELJ: Zbog korona virusa izgubio bitku sa životom

Foto: Goran Kovačić / Pixsell

Filmski redatelj Bernardin Modrić preminuo je iznenada u Rijeci u 67.oj godini života od posljedica korona virusa, prenosi Rijeka Danas.

Rođen je 1954. u Ogulinu. Profesionalno se počinje baviti filmom godine 1980. kada za JADRAN FILM režira svoj debitantski film “ PODHUM,12.VII.1942.” . Uspješno je realizirao oko 100 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu.

Modrić je bio suosnivač i direktor ISTRA FILMA, umjetničke udruge filmskih djelatnika iz Rijeke i Zagreba, koji djeluje od 1987.godine. Član je Zajednice hrvatskih umjetnika, Društva hrvatskih filmskih djelatnika i Hrvatske udruge producenata.

“Pretužna vijest. Umro je dragi kolega i moj veliki prijatelj i suradnik BERNARDIN MODRIĆ.
Surađivali smo preko 40 godina, poštivali se i pomagali si. Zarazio se koronom prije koji tjedan na snimanju u Vukovaru i otišao na dan sjećanja na taj grad. Mrki hvala ti za sve i počivaj u miru, u zagrljaju svoje Janje. Ponovo ste zajedno”, napisala je njegova prijateljica  Spomenka Saraga na Facebooku.
“Napustio nas je Bernardin Modrić, moj prijatelj Mrki. Prokleta Corona! Bože, zašto si toliko nepravedan? S kim ćemo sad ispiti i izjesti ljepotu života? S kim ćemo se do iznemoglosti prepirati o nebitnim stvarima? Mrki, dragi prijatelju, počivaj u miru, prerano si ga zaslužio”, napisao je shrvani prijatelj Zlatko Meić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bernardin Modrić (@bernardinmodric)

Komentari