Preminula Snežana Nikšić: Legendarna glumica Jugoslavije imala filmsku ljubavnu priču

Screenshot: Bimbros Beograd

Legendarna Jugoslavenska glumica, Snežana Nikšić, preminula je u 79. godini, potvrdile su kolege za Kurir.rs.

Karijeru je započela s nepunih 18 godina kada je odigrala glavnu ulogu u Dostojevskovoj “Krotki” u Beogradu dok je filmski prvijenac snimila 1965. godine u filmu “Inspektor” Mile Đukanovića.

Među petnaestak filmova ističu se još i “Na papirnatim avionima”, “Priča koje nema” i “Pozdravi Mariju (Sedmina)”.

Bila je također i supruga legendarnog Ljube Tadića, a glumački par se sedamdesetih godina upoznao u Ateljeu 212.

Mlada glumica na početku karijere koja je privlačila pažnju medija, izvukla je već priznatog Tadića iz pakla alkoholizma. Preminuo je 2005. godine

Njihova ljubav pobijedila je brojne izazove, između ostaloga i činjenicu da je Nikšić tada već bila udata žena.

“Znao sam da je bila udana, ali me to nije zanimalo. Koliko sam bio obuzet njome najbolje će vam pokazati sljedeća priča. Dosađivao sam joj poslije probe da se vidimo. Ona je brzo koračala hodnicima Ateljea 212 i kasnije ulicom u nadi da ću odustati. ‘Ja sam udana žena’, ponavljala mi je. Kad je ušla u svoj Spaček i pokrenula ga, nisam odustao. Trčao sam Ulicom Lole Ribara za njom. Nije me bilo sram. Zaljubio sam se, a zaljubljeni čovjek nema se čega sramiti, pod uvjetom da je pristojan”, pričao je Ljuba novinarima u prošlosti, dodatno opisavši da kad ju je prvi put vidio, bilo je to kao da je vidio Sunce.

Nakon što se Nikšić rastala, par je počeo živjeti skupa, a Snežana je devedesetih samoinicijativno napustila glumu kako bi se brinula za ljubav svog života, koji je patio od dijabetesa.

 


Komentari