Preminula je poznata glumica Neda Arnerić (66): Pronašli su je mrtvu u stanu

. Foto: Marko Todorov / CROPIX

Glumica Neda Arnerić preminula je u 67. godini života. Prema informacijama, pronašli su je mrtvu u njezinom stanu u Beogradu.Trenutno se tamo nalaze pripadnici policije i Hitne pomoći.

Arnerić se rodila se 15. srpnja 1953. u Knjaževcu i imala je bogatu glumačku karijeru.

Bila je na rubu smrti u ožujku prošle godine, kada ju je Hitna pomoć dovezla na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu. Arnerić je popila 20 tableta za smirenje u kombinaciji s lijekovima za hipertenziju, odnosno povišeni krvni tlak, piše 24.sata.

Glumica je u bolnici bila 40 dana, nakon čega se uspješno oporavila te najavila povratak na glumačku scenu. U rujnu ove godine vratila se na kazališne daske predstavom “Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo”, a publika ju je dočekala velikim pljeskom.

Arnerić se u glumačke vode bacila već kao školarka. Trilogiju “San”, “Jutro” i “Dan” snimala je s 13 godina zbog čega je morala izostajati iz škole, a prije odlaska na ljetne praznike morala je polagati razredne ispite. Na Akademiju, smjer gluma, upisala se sa 16 godina, nakon što je položila srednjoškolske ispite razlike. Ubrzo su počele stizati ponude iz inozemstva, no Neda zbog mladenačke ljubavi i roditelja ipak nije odselila. Sedamdesetih je igrala u kultnim filmovima, američkom “Shaft in Africa” i Delićevu djelu “Sutjeska”.

Glumila je Rut u obožavanoj TV seriji “Otpisani”. Zlatnu arenu za glavnu žensku ulogu u filmu Lordana Zafranovića “Haloa – praznik kurvi” dobila je 1988., a publika ju je lani gledala u filmu mlade redateljice Barbare Vekarić. U filmu je Arnerić glumila sa splitskom pjevačicom Lidijom Bačić te glumicama Tihanom Lazović i Natašom Janjić.


Komentari