PREMIJERA SEDLAROVOG FILMA General Rojs o Kevinu Spaceyju: ‘Ima gard kao što ga je imao Franjo Tuđman’

Jakov Sedlar, Ljubo Ćesić Rojs (Foto: Damir Krajac / CROPIX)

U zagrebačkom Branimir centru premijerno je prikazan film Jakova Sedlara ‘Bilo jednom u Hrvatskoj’ o životu prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. Naslovnu ulogu tumači legendarni hollywoodski glumac Kevin Spacey, dobitnik dva Oscara za uloge u filmovima ‘Privedite osumnjičene’ i ‘Vrtlog života’.

Premijeri su prisustvovali mnogi poznati, a tu su bili i neki svjedoci vremena, kao što je general Ljubo Ćesić Rojs, koji nam je ispričao svoje dojmove o novom uratku Jakova Sedlara.

“Film Jakova Sedlara je pogođen, čista desetka. To je film koji je istinite govore prikazao. U meni su proradile emocije i suze su letjele na oči od najznačajnijih Tuđmanovih govora. Film je odličan i to svaka obitelj treba imati u svojoj kući”, kazao je Rojs.

Pitali smo generala kako je doživio Spaceyja u ulozi Tuđmana:

“To je najbolji glumac na svijetu! Prva violina Hollywooda! Dva Oscara je dobio, ima gard što ga je imao Franjo Tuđman.”

Rojs smatra da se treba snimati više filmova o sudionicima Domovinskog rata.

“Dok još ima živih svjedoka, sudionika Domovinskog rata, trebalo bi uzimati izjave još od ljudi dok ih pamet služi. Treba snimiti film i o Gojku Šušku, i o Janku Bobetku i o jezgri koja je činila zapovjedni kadar. Treba poći po redu”, zaključio je general.


Komentari