PREDAVANJE ELLE DVORNIK: Otkrila koliko zarađuje od društvenih mreža i bloga

Ella Dvornik/Facebook

Blogeri znaju kako danas od društvenih mreža dobro unovčiti.

Jedna od osoba koja je putem društvenih mreža stvorila karijeru svakako je poduzetna Ella Dvornik, koja je održala predavanja studentima Ekonomskog fakulteta i otkrila koliko doista zarađuje.

Ella bi, naime, ove godine od svog bloga mogla zaraditi i pola milijuna kuna, za što su, kaže, nužna 4 jaka sponzora i 16 objava mjesečno.

Dodaje na to da put do uspjeha nije bio posut ružama, a na tom joj putu ka uspjehu njezino prezime nije značilo ništa.


Probudila sam se na svoj rođendan i odlučila napraviti plan za sljedećih pet godina. Shvatila sam da volim putovati i pisati te da nema mnogo takvih blogova pa sam odlučila da ću se time baviti. No, to je prilično skupo ako vas u početku nitko ne sponzorira. Kako sam ja bila nepoznata, nitko nije želio financirati moje putovanje jer su znali da nemam ni čitatelje mog bloga. Tako da sam u početku sve financirala sama.

Nakon godinu dana htjela sam već odustati jer mi se činilo da je riječ o neisplativom poslu, ali sam se prijavila na UK Blog Awards i kada je moj blog proglašen jednim od tri najbolja, sve se promijenilo i počele su stizati brojne ponude. Sada mi plaćaju da putujem i o tome pišem, i to na neke od najljepših lokacija na svijetu“, kazala je Ella za Glas Slavonije.

Komentari