PRAVI ŠOK NA DODJELI PORINA! Nisu pripremili govor, ostali u totalnom čudu, a evo i tko je sve bio na ovogodišnjoj dodjeli

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U subotu je u Domu Hrvatske Radiotelevizije održana 28. po redu dodjela glazbene nagrade u Hrvatskoj – Porin. Prvi Porin na otvorenom pokazao je koliko su domaći glazbenici bili željni druženja, okupljanja, ali i nastupa. Prestižnog “kipića”, koji je ove godine – simbolično – imao masku, dizajnirao je Ivica Propadalo, dok su za vođenje prijenosa bili zaduženi Iva Šulentić i Ivan Vukušić.

‘Osjećam se fantastično! Nagrade mi ipak nešto znače. Pogotovo kad je to nagrada za Životno djelo, za karijeru koja traje 60 godina’, rekla je za Story.hr 77-godišnja Zdenka Kovačiček, ovogodišnja dobitnica Porina u kategoriji Životno djelo. U istoj kategoriji dobitnici su još i Krunoslav Kićo Slabinac te skladatelj Silvio Foretić.

‘Zahvaljujemo upravnom odboru Porina za Porin za Životno djelo. Počašćeni smo i čast nam je što je tata dobio tu nagradu. Žao nam je što sam nije preuzeo taj Porin, ali sigurni smo da bi mu bila velika čast”, rekli su sinovi legendarnog Kiće Slabinca, Ivan i Pavao Slabinac koji su preuzeli Kićinog Porina za životno djelo.

Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba dobila je Vanna s pjesmom “Puna memorija” dok je u muškoj kategoriji Porina dobio Damir Urban za pjesmu “Nitko osim nas”.

“Malo mi je čudan osjećaj, mislim da je čak i Massimu i Tolji drago. Da su odahnuli sada, ali svakako mi je drago’, kroz smijeh je rekao Urban, a uzbuđena je bila i Vanna. “Prošle godine sam dobila Porin za najbolji pop album, što da vam kažem, ide mi”, rekla je pjevačica za spomenuti medij.

“Ovaj Porin mi je cijeli svijet. Znam da me roditelji gledaju na televiziji, da je njihova mala djevojčica tu gdje je. Najbolje je kad se ne nadate ničemu pa se dogodi nešto lijepo”, rekla je ovogodišnja dobitnica Porina u kategoriji Novi izvođač godine, Splićanka Albina Grčić.

U kategoriji Album godine Porin je dobila grupa Pavel za album “Ennui” koja je s četiri nagrade ove godine apsolutni pobjednik.
Foto: Pixsell

“I dok smo prijašnjih godina znali biti nominirani i očekivali da će nešto biti i da ćemo nešto dobiti, ove godine nismo očekivali apsolutno ništa. Na kraju, dobili smo četiri Porina od pet nominacija, zbilja prekrasna večer. Sretni smo i zbog naših prijatelja Ivana Dečaka i Massima za Pjesmu godine tako da ćemo to sve skupa zajedno proslaviti”, rekli su Aljoša Šerić i Antonija Matković Šerić, a Aljoša je dodao i kako ove godine prvi put nije imao spreman govor.

Pjesmom godine na ovogodišnjem Porinu proglašena je “Mali krug velikih ljudi” Ivana Dečaka koju je otpjevao Massimo. “Kada je počela cijela situacija s pandemijom, pitao sam Ivana je li svjestan kakvu je pjesmu napravio, baš je ispala proročanska. Čak su nam se javljale medicinske sestre i ljudi iz zdravstva kad se zavrtjela pjesma i pretpostavljam koliko je to ne samo njima već svima značilo. Za mene je uspjeh i sama nominacija i cijela ova atmosfera pogotovo jer to dijelim sa svim dragim ljudima s kojima sam radio na ovoj priči”, rekao je Massimo.
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL


Komentari