POZNATI ODALI POČAST VUKOVARU: Tončica Čeljuska zapalila lampaše za žrtve Vukovara

Foto: Instagram

Prošlo je trideset godina od pada Vukovara, a ljudi diljem Hrvatske odali su počast stradalima za slobodnu Hrvatsku.

Na današnji dan i mnogi poznati prisjetili su se stravičnih scena od prije trideset godina te su odali počast svim žrtvama na društvenim mrežama, dok su neki od njih i posjetili Vukovar. Drugi su se prisjetili stihova Siniše Glavaševića, novinara Hrvatskog radija Vukovar, koji je ubijen dva dana nakon pada grada na Ovčari.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Toncica Celjuska (@toncicaceljuska)

Dugogodišnja HRT-ova urednica i voditeljica Tončica Čeljuska, koju posljednjih nekoliko godina gledamo u talk-showu ‘U svom filmu’ na HRT-u, prisjetila žrtava pa napisala podužu objavu.

”Odustajem od svih traženja pravde, istine, odustajem od pokušaja da ideale podredim vlastitom životu, odustajem od svega što sam još jučer smatrao nužnim za nekakav dobar početak, ili dobar kraj. Vjerojatno bih odustao i od sebe sama, ali ne mogu. Jer, tko će ostati ako se svi odreknemo sebe i pobjegnemo u svoj strah? Kome ostaviti grad? Tko će mi ga čuvati dok mene ne bude, dok se budem tražio po smetlištima ljudskih duša, dok budem onako sam bez sebe glavinjao, ranjiv i umoran, u vrućici, dok moje oči budu rasle pred osobnim porazom? Tko će čuvati moj grad, moje prijatelje, tko će Vukovar iznijeti iz mraka?” napisala je Čeljuska citirajući stradalog novinara Glavaševića.

Objavila je i fotografiju razrušenog grada uz emotivnu poruku na Instagram storyju.

“Vukovar, 87 dana opsade, tragedija u srcu Europe. Ne ponovilo se”, dodala je Čeljuska.

Foto: Instagram

Sportska novinarka Mirta Šurjak također je odala počast stradalima na svom Instagramu.

“Na današnji dan uvijek ista slika, za sveti grad hrvatskih mučenika. Volim te, Vukovare (18.11.1991. – 18.11.2021.)”, napisala je.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mirta Šurjak (@mirta.surjak1)

Naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner pokazala je svoga sina Dariana koji pali lampaše u čast preminulih te se emotivno prisjetila ranjenog Grada.

Foto: Instagram

Hrvatska atletičarka i rekorderka u bacanju diska, Sandra Perković objavila je fotografiju vukovarskog Vodotornja te se provozala biciklom Vukovarskom ulicom u Zagrebu i snimila stotine upaljenih lampaša.

Foto: Instagram

Manekenka i poduzetnica, Iva Radić podijelila je sa svojim pratiteljima na Instagramu fotografiju ispod koje je napisala: ”Stoji Grad”.

Foto: Instagram

Dugogodišnja urednica i voditeljica na HRT-u Uršula Tolj posjetila je Vukovar pa se fotografirala ispred Vodotornja te poručila pratiteljima na Instagramu: ”Za bolje sutra”.

Foto: Instagram

Komentari