POTPISUJU I ZAGREPČANI Nakon Lovrenove prozivke, osvanula je peticija protiv LGBTIQ sadržaja na Disneyju

Foto: Screenshot Instagram

Nakon što je nogometaš Dejan Lovren na društvenim mrežama otkrio da je otkazao pretplatu kanalu Disney+ zbog najave da će povećati udio LGBTQ+ sadržaja za djecu, na web stranici Citizen GO osvanula je peticija pod geslom “Disney: Prestani s promicanjem LGBTIQ propagande!“.

Screenshot

U opisu se navodi da radikalna ljevica želi usmjeriti djecu prema LGBTIQ načinu života i da im Disney u tome pomaže.

“Nakon što je guverner američke savezne države Floride, Ron DeSantis, donio zakon o roditeljskim pravima u obrazovanju koji školama na Floridi zabranjuje poučavanje djece od vrtića do trećeg razreda o transrodnosti i drugim pitanjima povezanim sa seksualnošću, ograničava rasprave o seksualnosti za stariju djecu na sadržaj koji je primjeren dobi i zahtijeva da odgajatelji informiraju roditelje o svim promjenama koje bi mogle utjecati na tjelesnu, emocionalnu ili mentalnu dobrobit njihova djeteta izvršni direktor Disneyja, Robert Chapek, najavio je kako će Disney donirati 5 milijuna dolara LGBTIQ+ skupinama”, navode pokretači inicijative i naglašavaju da su od, kako tvrde, ljevičarskih medija dobili podršku nakon što je u animiranom filmu Lightyear uključen gay poljubac.

Ovu kampanju pokrenuli su i 2019. godine, kada je peticiju potpisalo više od milijun ljudi. U najnovijoj kampanji, pokrenutoj 11. travnja ove godine skupili su preko 90 tisuća potpisa, a neki od njih dolaze iz Zagreba.


Komentari