POSTALI PRAVI HIT ‘SUPERTALENTA’ ALI… Nastup koji je zaslužio izravno finale je – plagijat!? (VIDEO)

Screenshot

Performans naziva “Politički aerobik” zapravo je najobičniji plagijat uratka nastalog prije nešto više od dvije godine.

Prošloga vikenda počeo je novi Supertalent, a već nakon prve epizode cijela zemlja je poludjela za ekipom Karlstadt Kunst Cabareta i hoopericom Jelenom Znaor. Njihova točka pod nazivom “Politički aerobik” toliko je oduševila žiri da su ih odlučili izravno poslati u finale Supertalenta. Ubrzo su Cabaretovci pokupili simpatije gledatelja jer su se dotakli vječno goruće teme – ismijavanja hrvatskih političara.

“Nisam ja, nisam ja”, “Mijenjaj stranku, mijenjaj stranku”, “Krši ustav svoj, krši ustav svoj”, “Primi mito, predaj mito”, “Prikloni se lijevo, prikolni se desno, ekstremno lijevo, ekstremno desno”, riječi su kojima su satiričari pokušali opisati stanje u hrvatskoj politici.

Satiričari su kazali kako su oni tu da donose publici baš ono što im danas treba, a žiri se oduševljeno složio s tom tvrdnjom. “Politička satira je nešto što uvijek dobrodošlo hrvatskom narodu. Meni se sviđa što ste ostali neutralni u svemu tome, zapravo skoro da ste političari. Sve ste rekli, a ništa niste rekli i nikoga niste uvrijedili”, kazala je Martina Tomčić, članica žirija.

Njihova točka “Političkog aerobika” brzo se proširila društvenim mrežama i u kratkom vremenu prikupila više od 125 tisuća pregeda, više od tri tisuće “lajkova”, a podijeljena je više od tisuću puta. No, malo tko je primjetio kako je njihova točka, zapravo plagijat!

Danas cijeli dan pjevušimo 'Nisam ja, nisam ja…'. :)Oni su Karlstadt Kunst Cabaret, a ovo je politički aerobik. Uživajte! #SupertalentHR

Posted by SUPERTALENT on Montag, 14. März 2016

Ukrali ideju Newsbaru

Ideja je možda simpatična, a nekima čak i duhovita, ali jedno je sigurno ovo može biti sve, ali ne može biti i originalna ideja. Naime, prije nešto više od dvije godine, satiričari Newsbara napravili su gotovo identičan video ovomu, a čak je i naziv neobično sličan – “Politički fitness”.

“Kopaj tunele, bojaj tunele”, “Daj kovertu, primi kovertu”, “Nisam ja, nisam ja“, “Čitaj ćirilicu, diži križ na Marjanu”, “I laži i grabi, i laži i grabi”, govorili su Newabarovci prije dvije i pol godine uz nešto malo žešću kritiku od one kakvu su pružili Cabaretovci.

Stoga, upitajmo se još jednom jesu li baš Karlstadt Kunst Cabaretovci donijeli publici baš ono što im treba ili je to napravio Newsbar prije par godina, a oni su samo napravili svoju, blijedu kopiju. Mogli su se barem toliko potruditi pa malo promijeniti naziv performansa i neke dijelove teksta.


Komentari