POSLJEDNJI ISPRAĆAJ AKIJA RAHIMOVSKOG U ALEJI VELIKANA: Obitelj i kolege se opraštaju od glazbene legende

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Na zagrebačkom groblju Mirogoj u Aleji velikana opraštaju se obitelj i prijatelji preminulog Akija Rahimovskog. Marijan Brkić, Zlatan Stipišić Gibonni, Dino Jelusić, Kristina Tina Kresnik, Jurica Pađen, Ivana Plechinger, Neno Belan i brojni drugi došli su ispratiti glazbenu legendu na počinak.

Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL
Photo: Igor Soban/PIXSELL

”Tužna je naša ulica otkad nisi tu…Jer tužnu pjesmu pjevaju oni što ostaju”, piše na posveti ispred lijesa, a riječ je o stihovima pjesme Parnog valjka ”Moja pjesma je lagana”. Podsjetimo, pjevač je iznenada preminuo u 66-oj godini , u bolnici u Novom Mestu gdje je hitno prevezen nakon što mu je naglo pozlilo.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Posebno dirljiv trenutak na ispraćaju bio je emotivni govor njegove kćeri Edine koji je dirnuo mnoge do suza, doznaje Index.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

“Jednom prilikom si rekao da je lako biti visok, ali teško biti velik, velik čovjek. Hvala ti tata što si me naučio kako je čovjek samo malen pod zvijezdama. Ajde begaj, tako si mi govorio, begaj kćeri. Begaj tata jer im je dosadno gore bez tebe. I samo da znaš, samo ti, tata, i nitko kao ti”, poručila je Dina te dodala da ga voli.

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Grupa Parni Valjak objavila je u ponedjeljak da će se službena komemoracija održati u petak u 11 sati, u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, za najuži krug kolega i prijatelja“, piše u objavi. Građani od utorka ostavljaju svijeće i cvijeće na Zdencu života ispred HNK, dok je danas u 15:00 sati 150 radijskih postaja iz Hrvatske emitiralo pjesmu Ponovno grupe Parni Valjak.


Komentari