Popiti Žuju i učiniti dobro djelo? Da, može!

Kada govorimo o bioraznolikosti Hrvatska se ističe kao jedna od najbogatijih zemalja u Europi. Usprkos prirodnim bogatstvima mnoge životinjske vrste u Hrvatskoj su ugrožene, a neke od najugroženijih su ris, vuk, dupin i bjeloglavi sup. Hrvatska je ujedno i jedna od rijetkih država u Europi u kojoj na jednom mjestu žive sve ove četiri životinje, piše buro247.hr.

Ožujsko pivo njima je posvetilo najnoviju kampanju naziva “Zaštićene zakonom”. Od kupnje svake limenke odvajat će se 50 lipa koje će ići u svrhe zaštite ovih ugroženih životinja.

Kampanju “Zaštićene zakonom” u Izložbenom paviljonu Botaničkog vrta u Zagrebu predstavili su Ivan Šuvar, direktor marketinga i izvrsnosti brendova Zagrebačke pivovare, Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog Zoološkog vrta, Ivana Selanec, stručna suradnica Udruge BIOM, Marko Modrić, glavni čuvar prirode Javne ustanove Priroda te Andrea Borić, voditeljica edukacijskog centra u Institutu za istraživanje i zaštitu mora Plavi svijet. Kampanju je došao podržati i poznati glumac Rene Bitorajac koji je jedno od zaštitnih lica svake kampanje Ožujskog.


Komentari