Pojavila se snimka slavnog zagrebačkog rokera iz Domovinskog rata: Na bojištu je bio s Dinom Dvornikom

Foto: YouTube

Legendarni zagrebački roker, Jura Stublić, obilježit će u listopadu 40 godina svoje karijere i grupe Film. A eto slučajnosti ovih dana društvenim mrežama kruži već davno zaboravljena snimka Jure Stublića iz Domovinskog rata, i to kada je dijelio bojište s još jednom hrvatskom glazbenom legendom, Dinom Dvornikom.

Isplivala je snimka Stublića i Dvornika kako pjevaju u vojničkim uniformama i nose puške. “Ja sviram svim borcima u Hrvatskoj”, rekao je na snimci Jura, a Dino se nadovezao: “Ima jedan stih od mog prijatelja Bana iz Daleke Obale: Oni nas gađaju, oni pucaju u nas, a s druge strane se čuo krik jer mi pucamo u njih”.

Uskoro veliki koncert

Inače, Jura će 7. listopada održati koncert u zagrebačkoj Tvornici. “Dajmo miru šansu pjesma je koja je naš vapaj za mirom u svijetu. Napravio sam je u nekim boljim, sada davno prošlim vremenima, no ja sam i tada gledao u budućnost i kao da sam osjećao što će se zbiti u desetljećima što dolaze”, kazao je Jura Stublić nedavno.

1 euro = 7,53450 kuna

“U pjesmi ‘Kad budu gorjeli gradovi‘ još prije četiri desetljeća pjevao sam o budućim zastrašujućim ratnim sukobima, dok sam u pjesmi ‘Sva čuda svijeta‘ predskazao kako će izgledati distopijski svijet nakon svjetskog nuklearnog rata”, naglasio je legendarni roker.

Hauser se napokon oženio: Supruga je prava zvijezda, a zbog stresa je završila u invalidskim kolicima

Jura će na koncertu izvesti i neke svoje legendarne stvari kao što su ‘Sjećam se prvog poljupca‘, ‘Srce na cesti‘, ‘Pjevajmo do zore‘, ‘Neprilagođen‘, ‘Zamisli život u ritmu muzike za ples‘, ‘Signali u noći‘…


Komentari