Pogledajte kako je poznati PR-ovac ‘pokopao’ Menartovce zbog raskida s Tram 11, a Stanković odgovorio psovkom

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Facebook

Nakon što je izdavačka grupa Menart odlučila prekinuti suradnju s legendarnim zagrebačkim dvojcem, Targetom i Generalom Woo-om zbog sadržaja nekih od 19 pjesama na albumu ‘Jedan i jedan’ poručivši kako, između ostalog, ˝Menart nikada nije podupirao nikakav oblik mržnje već slobodu govora i različitosti˝ te da rade sve kako bi ˝ispravili nenamjerni propust koji je uvrijedio dio publike˝ mnogi sada komentiraju njihovu odluku.

I dok jedni podržavaju ovu odluku diskografske kuće, drugi se pak s istom ne slažu, a u raspravu oko cijelog skandala na društvenim su se mrežama uključila i neka poznata imena kao što je PR stručnjak Vedran Strukar, novinar Ivan Hrstić, ali i voditelj emisije ‘Nedjeljom u 2’, Aleksandar Stanković.

˝Nemam mnogo razumijevanja za ovaj glazbeni idiom i nategnute sve-vas-na-neku-stvar-nabijem rime, ali još manje imam za tu ljudsku bijedu koja preko noći okreće ploču i onog čemu su jučer pisali hvalospjeve sad se demonstrativno odriču, nakon što su dobili mig iz Novosti. Menart nije znao što prodaje, ta hajte molim vas? Niste znali što je Tram11? Niste čitali stihove? Ma koga vi zaje*avate! O vama reper repa! A tek oni kvazislobodari koji se zaklinju u Charlie Hebdo i protiv svetinja svih vrsta, a sad bi ovo zabranjivali? Samo će preko noći Tram11 učiniti kultnim i onima kojima prije nije bio. No, dobro, barem nešto, od danas će iz auta zagrebačkim ulicama treštati rap umjesto cajki˝, napisao je na svom Facebook profilu Hrstić.

A ispod Facebook objave Vedrana Strukara odvila se prava rasprava u koju se uključio i Aleksandar Stanković. Naime, kao iskusni PR stručnjak, Strukar je najprije dao svoje mišljenje glede poteza iz Menarta.

˝Neeee, dragi ljudi Nataša Tuđman i Branko Komljenović ovo se tako ne radi. Upravo ste napravili potpuni kontraefekt! Dodatno (regionalno, a i šire) proslavili dotični bend, a sebi navukli sudsku parnicu koja će vas u konačnici papreno stajati˝, poručio je PR-ovac, a ubrzo se u komentarima javio i Stanković.

˝Predsjednik nam odlikuje ratne zločince pa mu nitko nije otkazao suradnju˝

˝Pi*darija žešća. I ovi koji izdaju album pa se povlače i ovi koji naprave intervju pa se ispričavaju˝, napisao je voditelj na što mu je Strukar odgovorio: ˝slažem se u potpunosti! A u konačnici će Tram11 maksimalno profitirati, dobili su vidljivost kakvu nisu dosad nikad imali… sve je krivo i amaterski odrađeno˝.

˝Nije mi jasno zašto je Zlatko Hasanbegović in, a ovi su out. To je sve isto i da, to što kažeš ne treba od njih raditi nikakvu žrtvu. Uostalom, predsjednik nam odlikuje ratne zločince pa mu nitko nije otkazao suradnju. Pogotovo poštovatelji ljevičari˝, dodao je potom Stanković. ˝Naš predsjednik odavno nije ljevičar kao što ni ovi nisu desničari; jer u svoj suštini rap jest provokacija i komentar društvenih normi i pojava˝, odgovorio je PR-ovac. U konačnici, voditelj ‘Nedjeljom u 2’ raspravu je zaključio riječima: ˝Poslušao sam album i ima i dobrih stvari. Npr.Uhićen je odlična. Ovo balavljenje Ranka partizanka i slično može mi biti jedino krivo što mene nisu spomenuli˝.


Komentari