“Počivajte u miru zajedno iza duge”: Uginuo je zlatni retriver Bas, miljenik Toše Proeskog

Foto: Facebook

“Danas je Bass otišao kod svog vlasnika”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici Toše Proeskog, voljenog i tragično preminulog makedonskog pjevača. Vijest o odlasku zlatnog retrivera Basa je izazvala lavinu reakcija njegovih fanova.

“Počivajte u miru zajedno iza duge”, piše jedna ganuta pratiteljica. “Ujedinjeni u raju”, dodaje druga. Iako je od strašne prometne nesreće u kojoj je izgubio život prošlo 14 godina, njegova baza obožavatelja je i dalje jaka, a aktivna službena stranica broji 355 tisuća pratitelja.

Nedugo nakon Tošine smrti, Bas je svom vlasniku u čast počeo obilaziti izložbe i natjecanja te je postao prvak u kategoriji pasa od 9 do 12 mjeseci na međunarodnoj izložbi u Bitolju. Osvojeni pehar smješten je u Muzeju sjećanja na Tošu Proeskog u Kruševu.

Podsjetimo, Toše je poginuo u prometnoj nesreći kraj Nove Gradiške. Spavao je na suvozačkom mjestu automobila marke VW Touareg kojim je upravljao njegov prijatelj Georgij Georgijevski. Zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario je u prikolicu tegljača, a desna strana na kojoj je sjedio pjevač zabila se u prikolicu kamiona.


Komentari