POBJEDNIK TESTA KREATIVNOST JE TIHOMIR: Gorana zaboravila glavnu namirnicu

Foto: Nova Tv

Kutija iznenađenja ovoga puta donijela je sreću Gorani Milaković, ali samo na kratko. Zadana namirnica u prvom izazovu bila je spremiti hamu. ”Iznenadila sam se. Nisam nikada doma spremala sirovu ribu. Nikada te začine nisam koristila i rekla sam sama sebi, ajmo sad u nepoznato pa kud puklo da puklo. Dobro je puklo na kraju”, zaključila je Gorana koja je pred žiri donijela hamu s pireom od komorača i za nju dobila ne samo pohvale, nego i prednost. Od tri ponuđene namirnice za sljedeći zadatak – test kreativnosti, koji je pred natjecateljima, žiri je Gorani dao da izabere jednu.

Od ponuđenih namirnicama među kojima su bila pileća krilca, lignje i tripice, ona je izabrala potonju. Tripice su joj bile najzanimljivije iako ih sama ne voli ni jesti ni spremati. ”Došli smo naučiti nešto novo i baš me zanima kako će izgledati tripice na 17 načina”, objasnila je Gorana kada je žiriju priopćila svoj nimalo lak izbor. Osim toga, dobila je mogućnost izabrati 16 namirnica koje njezini kolege neće smjeti koristiti za pripremu ovog jela. ”Mislim da će ovo biti izazov i da ću večeras spavati u vrtu”, smatra ona. Za namirnice koje je mogla blokirati drugim natjecateljima birala je one koje bi se inače spravljale s tripicama, a stopirala je i neke bazične namirnice poput luka, rajčice, češnjaka…

Foto: Nova Tv

Unatoč tome što je u dućanu sama imala prednost Gorana je zaboravila upravo glavnu namirnicu. ”Bila sam zbunjena zašto je nisam uzela, a mislila sam da je ta namirnica sigurna, da je ne moram uzeti u dućanu. Ja ću kuhati bez tripica tako da sam sigurna da idem u eliminacijski krug. Što sada? A možda i ne idem. Možda sve ostalo bude dobro”, rekla je prije nego je počela kuhati u sljedećem izazovu.

Foto: Nova Tv

Tripice su morale biti zvijezda tanjura i za jelo su na raspolaganju imali 45 minuta. U dućanu su mogli provesti pet minuta te za to vrijeme uzeti neograničen broj namirnica. ”Nikad ih u životu nisam radio. Probao jesam, ali nisu mi ništa posebno”, rekao je Tomislav Marković. ”Nije mogla gore izabrati”, komentirala je Ana Marija Kutleša. Kada su shvatili da Gorana nije uzela za sebe glavnu namirnicu, pojedini kandidati ponudili su joj dati svoje tripice, ali žiri to nije dopustio.

Foto: Nova Tv

Natjecatelji su bili jako kreativni s tripicama pa smo tako vidjeli tripice na mnogo različitih načina, a žiriju se čak svidjelo i Goranino jelo koja je pred njih donijela tanjur bez glavnog sastojka. ”Gorana, tvoje jelo je danas bilo jako zanimljivo, Okusi su bili jako dobri, Lijepo su se nadopunjavali. Imala si zanimljive komponente i jako mi se svidjelo”, rekao joj je Damir. Filipu Pletešu prezentacija nije bolja strana, ali okuse jako dobro kombinira pohvalio ga je Stjepan.

Foto: Nova Tv

Pobjednik ovog testa kreativnosti je Tihomir Bježančević koji je prema procjeni žirija ostao vjeran tradicionalnim okusima zbog čega je dobio pohvalu i mogućnost da bude vođa tima u sljedećem grupnom izazovu. ”Moram izabrati dobar tim, tim koji će mi vjerovati i kojem ću ja vjerovati”, smatra Tihomir.  U tom timu ne bi voljela biti Gorana jer smatra da se u poslu njih dvoje ne bi složili. Zbog njezine greške ona će biti kandidat koji ide direktno u eliminacijski izazov. Osim nje u tom će se izazovu već u sljedećoj emisiji zbog najlošije odrađenog testa kreativnosti, naći još i Klavdija Zubović te Ana Marija Kutleša koja kaže: ”Bilo je za očekivati s obzirom na to da nisam to nikada pripremala. Ideja je promašena i to je to, slažem se sa žirijem”, rekla je Ana Marija.


Komentari