Pobjednica Večere za 5 na Pašmanu: Zagorka Božica rasplakala se od sreće

Večera za 5 na selu (Foto: RTL)

Današnja se večera ponovno održala u mjestu Ždrelac, gdje je ostale kandidatkinje ugostila Zagorka Božica.

Svi su se radovali večerašnjem druženju, a Božica je pripremila jelovnik koji se sastojao od predjela Smotano djetinjstvo, glavnog jela Svuci me i navuci me te deserta Pijani mornar. Gošćama su se u predjelu više svidjele zapečene štrukle od onih u juhi, za glavno jelo bili su ‘svučeni pa navučeni’ bataci – od kojih se gošćama više svidjelo punjenje u jednom batku, domaćica je zaboravila napraviti salatu, paprike punjene krumpirom nisu dobile komplimente dok su za kolač s rumom najviše komentirale kako je – bilo slatko!

Božica je za aperitiv pripremila mirtu, lovor, maginje i medovaču te kekse s pekmezom, a gošće su pjevajući ušle u dvorište. „Likerčići su zapravo odlični i prvi sam put probala od lovora iako mi to svekrva dosad nije ponudila. Stvarno joj je lovor odličan“, rekla je Nikolina, a Rajna je dodala kako je također prvi put pila liker od magulja i svidio joj se taj slatko-gorki okus.

Večera za 5 na selu (Foto: RTL)

Štrukli na dva načina

Domaćica je prvo poslužila štrukle na dva načina – zapečene i na juhu. „Predjelo je bilo obilno, baš kao u vrijeme naših starih, kad su bili siromašni i jeli ovakvu juhicu“, komentirala je Josipa, a Marija i Rajna veselile su se što će to prvi put probati. Nikolina prvo nije mislila jesti juhu, no svidio joj se miris pa je naposljetku ipak probala i rekla: „Za mene svekrva zna da ne volim štrukle u juhici, ali volim zapečene jer su dosta slične bureku.“ Josipi je juha bila ukusna, kao i Mariji, ali bolje su joj bile pečene štrukle. Rajna je probala samo juhu jer bi joj bilo previše sira da je jela i zapečene štrukle.

Večera za 5 na selu (Foto: RTL)

Za glavno jelo domaćica je poslužila punjene batake, a dok je Nikolini tanjur izgledao jako bogato Mariji je izgledalo jako jednostavno kao da je došla na dječji rođendan. „U glavnom jelu jedno mi je punjenje u batku bilo bolje, jedno je imalo malo više začina pa njega nisam čak ni pojela“, rekla je Rajna, a Josipi se najviše svidio batak sa šunkom, bilo joj je dovoljno zasitno i ostalo je samo probala. „Ta paprika punjena krumpirom… u redu je sve to, ali dosta jednostavno“, rekla je Marija.

Gošće su jedva čekale da probaju kolač imena Pijani mornar, a Nikolina i Rajna komentirale su da će biti jako sladak jer tako Božica voli. No Mariju ponovno nije oduševio: „Jednostavno, ali ništa posebno – natopljen biskvit, ti komadi lješnjaka, nešto što mogu vidjeti svaki dan.“

Božica pobjednica

Nakon pjesme i iznenađenja došao je red na proglašenje pobjednice tjedna, a Božica je pročitala poredak: na četvrtome mjestu smjestila se Nikolina, treće mjesto zauzela je Josipa, drugo su podijelile Rajna i Marija, a pobjednica je bila večerašnja domaćica koja se rasplakala od sreće!

Večera za 5 na selu (Foto: RTL)

A ocjene koju su Božicu dovele do prvog mjesta bile su sljedeće: Nikolina i Rajna dale su po desetku jer im je sve bilo odlično, Josipa je dala devetku jer joj Božičin jelovnik nije nadmašio ribu, a najkritičnija je ponovno bila Marija koja je dala sedmicu: „Desert i glavno jelo nisu mi bili zadovoljavajući.“

Komentari