POBJEDA RUŽE JANJIŠ IZAZVALA BURNE REAKCIJE: Dio publike nezadovoljan: ‘Ovo je namješteno’!

Ruža Janjiš (Foto: HRT)

Nakon što je “Voice” službeno i završio, na Facebooku se pokrenula ogromna rasprava. Naime, reakcije na pobjedu Ruže bile su dosta podijeljene.

Pobjedu u drugoj sezoni pjevačkog talent showa, “The Voice” odnijela je pjevačica moćnog i raskošnog glasa, Ruža Janjiš. Gledatelji i slušatelji svojim su glasovima odlučili kako je Ruža novi “Najljepši glas Hrvatske”, ali je pobjeda bila itekako tijesna. Naime, Ruža je prikupila 30.67 posto glasova publike, što je tek jedan postotak više od drugoplasiranog Edgara Rupene koji je dobio 29.63 posto. Treće mjesto zauzeo je Alen Đuras sa 23.43 posto glasova, a posljednji u finalu bio je Vedran Ljubenko s 16.27 posto glasova.

Pobjeda izazvala veliko nezadovoljstvo

Nakon što je “Voice” službeno i završio, na Facebooku se pokrenula ogromna rasprava. Naime, reakcije na pobjedu Ruže bile su dosta podijeljene. Velik dio gledateljstva izrazio je veliko nezadovoljstvo, štoviše, mnogi su ostali šokirani što je baš Ruža pobijedila, a žestoko su kritizirali i mentore.

“Svaka čast Ruži ali ako ćemo iskreno, njen glas i umjeće interpretacije je nekoliko svjetlosnih godina daleko od npr. Nine, a i ova sva tri muška glasa su bila svakako kvalitetnija od njenog. Voice gubi kredibilitet kao i mentori. Oni tu više nisu potrebni. Pustite nam svake subote 5 natjecatelja sa po 3 pjesme i ostavite publikum da glasuje. Bit će vise para od SMS-ova i poziva. Mentori ostavite se ćorava posla i odite doma. Ovaj čitav koncept potpuno je izgubio smisao. Ponavljam Ruža sa tim nema veze-ona je u mašini PR-a i to kako su je predstavili tako su i prošli. Odustajem od gledanja ove emisije kao i emisije “Zvijezdice” jer najbolji uvijek na koncu padnu”, komentirao je razočarani gledatelj.

Posted by The Voice – Najljepši glas Hrvatske on Sonntag, 24. April 2016

Bilo je i komentara da je Ruža osvojila prvo mjesto zbog svoje životne priče. “Katastrofa!!! Pobjeda zbog njezine tužne životne priče, a Indira je to isforsirala plačući se nad njom svaki put. Jučerašnja cijela emisija je bila pomalo dosadna, a pobjednik je trebao biti Alen jer je kompletan, moderno svjetski glas, ali on će ionako uspjeti, pa zašto bi pobijedio. Dok se za dosadnu Ružu ili Vedrana neće ni čuti. Još prošli put ju je trebala izbaciti Eni koja je puuuuuno bolja. Znaci najbolji mentor je Jacques, a najbolji glas bio Alen“, komentirala je gledateljica showa.

Ruža je, naime, vrlo rano ostala bez oba roditelja, a odrastala je s bakom u Odžaku.

Neki pak osporavaju njene vokalne sposobnosti. “Kako to da su Vedran i Alen završili na trećem mjestu , pa  Ruža se blamirala par puta u Voiceu , ni prići ne može Alenu ili Vedranu po kvaliteti glasa i onda odnese pobjedu. Ovo mi je jako čudno”, komentirao je gledatelj.

Dio ih smatra kako je natjecanje namješteno. “Još jedno namješteno natjecanje. Vedran! Poslusajte na kraju kako on i Ruza pjevaju “you shook me all night long”. A Indira bira svoje kandidate ko joj je simpatičniji, a ne ko bolje pjeva, Eni je za Ružu puno bolja. Ipak je to The Voice a ne Hrvatska trazi zvijezdu, dakle bira se najljepši glas. A bilo je puno ljepših i boljih glasova od Ružinog”, smatra jedna gledateljica.

“Ruža je pomela sve kandidate, pobjeda je apsolutno zaslužena”

S druge pak strane Ruža je ipak ostavila potpuno suprotan dojam. Veći dio gledatelja, njenu pobjedu smatra apsolutno zasluženom. Ističu kako je Ruža pobjednica ne samo zbog glasa, već i zbog stava, karizme, nastupa i ostalih atributa koje moraju krasiti pjevače.

“Ne razumijem ove sa komentarima “šok i nevjerica” itd. Pa šta imate problema sa sluhom? Pa Ruža je pomela sve kandidate od stava, karizme, nastupa, koreografije, a o glasu da ne pričamo! Nisam gledao Voice nego sam danas pogledao tko je pobijedio i poslušao ostale finaliste. Ruža je zaslužila ovu pobjedu svakako”, komentirao je gledatelj na Facebooku.

Neki su čak glasali za nju iako im nije bila favorit među finalistima. “Čestitke Ruži imala je moj glas i Edgar je bio među mojim favoritima što se vidjelo na kraju sa vrlo malom razlikom je Ruža odnijela pobjedu. Svim ostalima veliko hvala jer su bili jako dobri”.

voice.hrt.hr
voice.hrt.hr

Poručuju joj da ne obraća pažnju na zle jezike. “Bravo Ružo, preponosni smo, budi sretna jer si i više nego zaslužila pobjedu, na ove komentare i zle jezike ne obraćaj pažnju zato što će uvijek postojati ljudi koji će svoje frustracije pokušavati liječiti na tuđim uspjesima… We did it and that’s it”.

Mnogi su se složili kako su u finalu podbacili svi osim Ruže. “Zasluženo…. Alen razočarao večeras… Jacques ga pojeo u duetu, a ni posljednja pjesma mu nije sjela…. Ruža je pokazala da je svestrana i da zna pjevati više žanrova… Edgar večeras odličan u duetu s Tonijem…Vedran izgorio… inače, nitko od ovih 4 nije bio moj favorit… moj favorit je bila Ana iz Tonijevog tima koja je ispala u četvrtfinalu”.

“Čestitke Ružo, prekrasan glas od prekrasne mlade dame. Iskreno, svi četvero bi bili zaslužni pobjednici. Odličan show”, komentirao je gledatelj “Voicea” na Facebooku

>>> BRILJANTNA RUŽA POBJEDNICA ‘THE VOICEA’: Poslušajte još jednom pjesmu kojom nas je sve osvojila (VIDEO)


Komentari