PO OVIM FILMOVIMA PAMTIT ĆEMO 2015. GODINU: Ako još niste, ovih osam filmova morate pogledati! (VIDEO)

Star Wars: The Force Awakens..Ph: Film Frame..?Lucasfilm 2015

Apsolutni hit godine nedvojbeno je novi nastavak Ratova zvijezda, a uz njega dodali smo još sedam filmova koje svakako valja pogledati.

Novu godinu smo dočekali pa bi sada valjalo sumirati sva prošlogodišnja remek-djela sedme umjetnosti. Starijim generacijama možda se, gledajući filmske najave tijekom godine, učinilo kako su se vratili desetke godina u prošlost. Izašli su novi Ratovi zvijezda, Terminator, Pobješnjeli Max, Jurski park, Rocky (Creed) ali samo su dva od pet velikih povratnika na platno ostvarila uspjeh. Uz ta dva filmska ostvarenja dodali smo još šest filmova koji su obilježili 2015. godinu.

Ratovi zvijezda: Sila se budi

Još od 2005. godine i Osvete Sitha obožavatelji, najpopularnijeg znanstveno-fantastičnog serijala na svijetu, s nestrpljenjem su čekali nastavak filmskog serijala, a dokaz tomu jest to što film ruši sve rekorde gledanosti.

Mrska osmorka

Osmo ostvarenje Quentina Tarantina je film koji jednostavno morate pogledati. Ima sve tarantinovske elemente, zagonetne likove koje tumači dobro poznata ekipa iz prijašnjih ostvarenja, puno krvi i krvavih scena, pucnjavu i na koncu dobar crni humor.

The Revenant

Ne znamo hoće li Leonardo Di Caprio ovim filmom napkon osvojiti Oscara, ali ovaj film je uistinu malo remek djelo. Iako je radnja malo usporena i na momente zamorna, redatelj Inarritu pobrinuo se da podigne film odlično tempiranim akcijskim prizorima, scene s grizlijem urezale su nam se u pamćenje.

Pobješnjeli Max: Divlja cesta

Iako se nije očekivalo kako će remake ovo popularnog filmskog serijala ostvariti značajan uspjeh, dogodilo se suprotno, Max je oduševio i najzahtjevniju publiku. Brz i dinamičan film sa nekoliko vrlo zanimljivih likova i puno divlje vožnje u pustinjskim bespućima.

Spectre

Novi nastavak Jamesa Bonda jednostavno je morao dospjeti na ovaj popis. Iako je naišao na loše kritike zbog kopiranja nekih scena iz prijašnjih Bondova, publika je ipak dobro prihvatila film.

Beasts of no nation

Ovaj film biste svakako trebali pogledati. Riječ je o potresnoj drami koja prati ratno iskustvo dječaka Agua koji sudjeluje u građanskom ratu u neimenovanoj Afričkoj državi. Valja spomenuti i briljantan performans britanskog glumca Idrisa Elbe.

Izvrnuto obrnuto

Animirani film koji je osvojio srca i djece i odraslih, a bavi se ljudskim emocijama. Naime, u filmu su emocije predstavljene kao živuća bića koja žive u ljudskim umovima i upravljaju njihovim emocijama. Šaljiva, ali vrlo poučna priča koju trebate pogledati bez obzira jeste li ljubitelj animiranih filmova.

Marsovac

Nažalost film nije ostvario toliku popularnost kao što je Interstellar pretprošle godine, ali Matt Damon je doista očarao u ulozi Marsovca, a mora mu se odati priznanje i za kilažu koju je morao izgubiti kako bi snimio finalne scene.


Komentari