PJEVALI SU S NJIM U GLAS: Nick Cave ponovno oduševio zagrebačku publiku

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Drugi dan INmusic festivala obilježio je koncert Nicka Cavea i Bad Seedsa. U nešto više od dva sata nastupa, Cave i njegov bend su pred publikom izveli kombinaciju najvećih hitova poput Into my arms, koju je publika s Caveom otpjevala uglas, ali i rjeđe izvođene pjesme.

U intimnoj atmosferi, tisuće u publici pratili su australskog kantautora i njegov bend kroz neumoran repertoar emotivnih, mračnih i ljubavnih pjesama. Cave je održavao blizak kontakt s publikom iz prvih redova. U sredini koncerta na klaviru je odsvirao i otpjevao tri intimne pjesme, Bright horses, I need you i Waiting for you, uz pomoć starog suradnika Warrena Ellisa.

Glazbenik je u Zagreb stigao u sklopu prve turneje nakon četiri godine, i svega nekoliko mjeseci nakon što je izgubio i drugog sina.

Uoči koncerta, publiku je na pozornici zagrijao britanski post punk trio White Lies koji su nešto više od sat vremena svirke, za kraj odsvirali jednu od svojih najpoznatijih pjesama Bigger than us. Domaći zagrebački bend Porto Morto izveo je dobro poznate pjesme Vrijeme je za čilanje, Hodaj.

Koncert malijskog dvojca Amadou & Mariam obogatio je program drugog dana festivala snažnim afričkim ritmovima, koje su izveli održavajući rasplesanu atmosferu u publici. Festivalsku publiku tijekom dana su zagrijavali koncerti bendova Freaktion, Tus Nua i Rebel Star, Neon Wife, Šumski.

Trećeg, pretposljednjeg dana jubilarnog 15. izdanja festivala na Otoku hrvatske mladeži nastupaju američki alternativni metal bend Deftones, gipsy punk sastav Gogol Bordello i engleski rock duo Royal Blood.


Komentari