Pjevala, plakala i dijelila pohanu piletinu: Kesovija posjetila hrvatsko, srpsko i romsko selo u Banovini

Foto: Tomislav Kristo / CROPIX

Razoran potres 29. prosinca na području Sisačko-moslavačku županiju mnoge je mještane ostavio bez krova nad glavom. Ova velika tragedija u mnogima je probudila empatiju, a pomoć Banovini stiže svakoga dana. Pomoći je odlučila i glazbena diva Tereza Kesovija, a o navedenom je pričala u gostovanju u N1 Studiju uživo.

Kesovija je s prijateljicom otišla na pogođeno područje, a tvrdi da na tom području nikad nije bilo života koji bi bio dostojan čovjeka.

“Kuća je jedno, dom je drugo. Oni su izgubili domove. Kuću je lako sagraditi”,  rekla pjevačica istaknuvši da je smatra da je Banovina bila najzapostavljenija regija i u bivšoj Jugoslaviji, kao i danas.

Dodala je i kako gradonačelnika Petrinje Darinka Dumbovića i dogradonačelnicu Gline Branku Bakšić Mitić vidi kao sveca i sveticu jer se svom silom trude da naprave nešto, iako nažalost njihove sile nisu dovoljne da bi napravili ono što ljudi zahtijevaju.

“Moram razočarati neke ljude, osim Brankice. Moj dolazak tamo je puno više značio. Imam iskustvo u Domovinskom rat. Prijateljica i ja skupile smo gumene čizme, stvari za djecu, deset kila pohanih karabataka”, opisala je Kesovija posjet Banovini.

S ciljem je posjetila hrvatsko, srpsko i romsko selo, a suze nije mogla suspregnuti. Dodala je i da planira još posjeta, a mještanima je i pjevala.

“Govorila sam im – sutra je novi dan, izdržite”.

Ipak, pita se hoće li armatura biti opet pokradena a navodi i kako tamo nije samo trusno već i potresno tlo. Na samom kraju je poručila da će pomoć trebati dugoročno.

Komentari

loading...