Pjesma o vremenu u kojem krpamo i lijepimo životne trenutke čekajući promjenu

Osebujni, inovativni i uvijek maštoviti Porto Morto predstavlja novu pjesmu i spot “SUPER LJEPILO” s Porinom nagrađenog albuma “PORTOPOP”. Singl prepoznatljivog PortoMorto zvuka simbolički govori o trenutku vremena u kojem “krpamo, ljepimo” životne trenutke čekajući stvarnu promjenu.

Krizna vremena u kojima se nalazimo živimo kroz privremena rješenja dok nam uistinu treba korjenita promjena načina života u kojem živimo sigurnije, humanije, optimističnije. “Prva je ovo pjesma u kojoj smo se igrali s elementima moderne hip hop estetike, ali opet sve dionice izvodi bend, korišteni su alati sampliranja te smo na taj način dobili neku slojevitost, beat-ičnost, ali i organski feeling u zvuku.”, kaže Porto Morto.

Spot je četvrti video uradak s albuma PORTOPOP iz tvornice snova Porto Morta. Nadrealna je to avantura u kojoj članovi benda prolaze kroz neobične situacije kroz koje se provlači simbolika pjesme. “SUPER LJEPILO“ je fantazija o apsolutnom materijalu koji krpa svaki naš problem po putu. Ako imamo super ljepilo ne moramo nikad stati, sve se može skrpat, sve će biti ok, idemo dalje, daj još. U spotu Porto Morto između ostaloga glumi istjerivače rupa i pukotina, kako bi održali ravnotežu i mir u gradu.” , ističu glazbenici. Autori pjesme su Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, na mixu im se pridružuju Iso Miki (Kukus) i Hrvoj Nikšić, a mastering je radio Višeslav Laboš.

Komentari