Pet jednostavnih načina za nestanak glavobolje u trenu

FOTO: Flickr

Glavobolja je čest problem, uzrok joj je u većini slučajeva nepoznat, a teško je se rješavamo. Ako više ne želite koristiti tablete donose koje više štete nego koristi vašem zdravlju, pročitajte naše savjete.

Hladni oblog: Ukoliko imate glavobolju uzmite hladan ručnik ili vrećicu s ledom  te je stavite na čelo. Držite oblog 15 minuta, a onda uzmite 15 minuta odmora. Čak i hladan tuš može pomoći smanjivanju boli.

Nemojte žvakati: Za vrijeme glavobolje nije najpametnije koristiti žvakaću gumu, sa svakim žvakanjem budite mozak i teško da će vas od žvakanje spasiti od glavobolje, naprotiv, može samo pogoršati stvar.

Uzmite kofeina: Čaj, kava ili nešto s malo kofeina u sebi može vam pomoći. Ako ga uzmete dovoljno rano ujutro, može vam olakšati glavobolju. Također može pomoći i protiv ostalih bolova No, nemojte previše piti jer povlačenje kofeina može uzrokovati i vlastiti tip glavobolje.

Pokušajte s masažom: To možete učiniti sami. Nekoliko minuta masirajte vrata i čelo, a to vam može uvelike olakšati napetost glavobolje, koja dakako može biti posljedica stresa.

Uzmite malo đumbira: Nedavno istraživanje pokazalo je da uzimanje đumbira ublažuje bolove kod osoba s migrenama. Drugo je istraživanje otkrilo da djeluje gotovo kao i lijekovi na recept liječnika. Možete ga koristiti kao dodatak prehrani ili popiti kao čaj.

Komentari

loading...