Ovog ljeta oduševite osmijehom: Donosimo prirodan recept za izbjeljivanje zubića!

Pixabay

Kurkuma je biljka iz porodice đumbira. Jedan je od najpoznatijih začina. No, kurkuma nije samo začin nego i jedan od najpoznatijih prirodnih lijekova. S kurkumom, jela dobivaju jaku narančastu boju pa se osim za razne recepte, kurkuma rabi i kao bojilo. Rabi se i za izbjeljivanje zuba jer se pokazala odličnom za oralnu higijenu zbog svojih protuupalnih i antibakterijskih svojstava, što ublažuje upale desni i smanjuje rizik od nastanka karijesa.

Kurkumom možete izbijeliti zube tako da pomiješate tri žlice kokosovog ulja, pet žlica kurkume i tri žlice sode bikarbone. Nakon miješanja sastojaka dobit ćete gustu smjesu koju na zube nanosite četkicom za zube. Najbolje je da zube nježno trljate četkicom i nakon nekoliko minuta dobivenu prirodnu smjesu dobro isperete.

Gotovu pastu za izbjeljivanje možete čuvati u posudi od stakla koju morate dobro zatvoriti. Pasta ima rok trajanja nekoliko dana, nakon čega ju je najbolje baciti i napraviti novu. S pomoću kurkume sa zubiju ćete uklonite smeđe i žute naslage, a u nekim slučajevima i kamenac. Pastu od kurkume ne smijete rabi više od jednog puta dnevno kako se slučajno ne bi napravila iritacija zubnog mesa ili oštetila caklina.

Kurkuma ima intenzivnu boju pa je najbolje dodirivati je u odjeći koju možete uprljati. Pazite da tijekom korištenja kurkume ne dotaknete lice jer ostavlja boju koju nije lako ukloniti.

Nakon izbjeljivanja zuba pastom od kurkume vaši zubi postat će bjelji i sjajniji, ali neće u potpunosti promijeniti prirodnu boju. Iz tog razloga kurkuma je odlična za postizanje prirodnog učinka bijelih zubi. Vaši zubi neće biti umjetno i neprirodno bijeli.


Komentari