OVO MORATE PROČITATI! Otac Karla Resslera pisac je erotske poezije: ‘K***o najradije bih te preko koljena’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Otac hrvatskog europarlamentarca iz Zagreba Karla Resslera i bivši liječnik, Dubravko Marijanović, ima zanimljiv hobi. Piše erotsku poeziju, a evo i što je izašlo iz njegovog pera.

babo babuskaro babetino stara kurv****no
i ti si obla okrugla jedra i jezgrovita
kao gorkasta bundeva trpkasta tikva
poznata kao misirača zvana i turkinja”, neki su od stihova njegove poezije.

“k***o najradije bih te preko koljena
pa po goloj guzi a ona gladi i gudi:
moja mala guza tvoja je muza
ispod moje bluze još su dvije muze”, piše dalje Marijanović.

“od tada pamtim šarene laže i lažove
od tada volim pse i p***e i plotove“, može se pročitati u njegovoj poeziji, objavljenoj u Godišnjaku ogranka Matice hrvatske u Belom Manastiru iz 2015. godine.

“Putuje svijetom, a kao planinar popeo se na neke vrhove u Alpama i Andama. Otac je troje djece. Sudjeluje u Domovinskome ratu kao liječnik. Poslije rata ostavlja medicinu i odlazi kao radnik u sibirsku tajgu. Danas živi u Zagrebu.

Piše poeziju, objavio zbirku 2005. godine. Haiku mu je objavljivan u domaćim i inozemnim časopisima i antologijama, uređivao je časopis Haiku i objavio četiri samostalne zbirke haikua: Staza u magli, 1993; Zemlja crnica, 1995; Sjene vatre, 1997; Pretakanje: izbor haiku, 2005. Godine 2005. u koautorstvu s Jasenkom Morović objavljuje zbirku haikua Vrata parova – haiku heksagrami”, piše u biografiji poete Dubravka Marijanovića.

Inače, Ressler oca spominje u svojoj službenoj biografiji. “Moja obitelj Ressler u Našice je došla iz Austrije sredinom 19. stoljeća. Majka Ančica došla je u Zagreb početkom 1970-ih na studij medicine, gdje je kasnije ostala raditi kao liječnica većinu života. Otac Dubravko Marijanović rođen je u Tomislavgradu, odrastao u Baranji, a poslije kao liječnik radio u Osijeku i Zagrebu”, stoji na njegovoj službenoj stranici.

Karlovi roditelji, Anica Ressler i pjesnik Dubravko, upoznali su se u Zagrebu, gdje su oboje studirali medicinu. Ressler je prve tri godine života proveo u Utrinama, a kasnije se s majkom preselio u Borovje, gdje je živio sve do srednje škole. Njegova majka se 2004. godine udala za Vladimira Šeksa, a preminula je 2018. godine.


Komentari