‘Ovo je opomena, vapaj, krik’ Pjevaču Danielu Popoviću je prekipjelo: ‘Okarakterizirali su me kao lopova, nasilnika, prepotentnog…’

Daniel Popović je priznao da nije u kontaktu s dvoje od četvero djece (Screenshot: YouTube)

Pjevač Daniel Popović proslavio se davne 1983. godine kad je Jugoslaviju na Izboru za pjesmu Eurovizije predstavljao s pjesmom ‘Džuli’. Otad je prošlo puno vremena, doživio je najveće uspone i padove, ali želja za još jednim nastupom na Eurosongu ga, priznaje, nije prošla.

(FOTO) SVI PRIČAJU O NJEGOVOJ FRIZURI: Daniel Popović se nakon dugo vremena pojavio na televiziji, ima novi imidž

Zato je na ovogodišnju Doru poslao pjesmu ‘Kano Kastigan’, ali nije prošla na natječaju. Objašnjavajući o čemu pjesma govori, Popović je u intervjuu za Story priznao da se bavi važnom mu temom – krivom percepcijom Daniela Popovića u javnosti.

‘Mnogo puta u životu sam doslovno kretao od nule. Uz moje ime, i onda kad sam bio na nekom vrhuncu popularnosti, pa i prije i poslije toga vezivale su se predrasude. Da bi ljudi shvatili kako je i zbog čega do toga došlo morao bih napisati jedan mali roman. I dan danas, neki me ne ostavljaju na miru i trude se, pod svaku cijenu, predstaviti me kao ‘rđavog’ čovjeka’, rekao je Popović.

‘Nepravedno žigosan. Kriv bez krivice’

Screenshot: HRT

‘A ja sam, u stvari, senzibilan, a s godinama postajem i hipersenzibilan; vječiti altruist i borac za prava slabijeg i za pravdu, kozmopolit s odgovornim odnosom prema planeti na kojoj živimo. Okarakterizirali su me kao lopova, nasilnika, prepotentnog, nezgodnog… Otuda Kastigan. Nepravedno žigosan. Kriv bez krivice. Najlakše je drugome suditi. Ova pjesma je zato opomena, vapaj, krik. Obratiti pozornost. Razmisliti prije nego nekoga sudite! Jeste li ikada probali obuti njegove cipele i jeste li pokušali proći istim putem?’, iskren je bio pjevač.

Pjesma nije prošla na natječaju, ali to Popovića nije iznenadilo – upravo suprotno. ‘Bio bih iznenađen da sam prošao. Pa ne zato što nisam vjerovao u skladbu, već zato što sam vjerovao da je dovoljno da vide moje ime i već je rješena stvar. Kada sam ranijih godina htio da pjesma uđe na neki festival, obično sam se služio pseudonimom’, priznao je.

Čitao je, među ostalim, da je prepotentan i nezgodan za suradnju. Popović smatra da su to neistine te da je u 40 godina bavljenja glazbom pokazao zavidnu razinu profesionalnosti, a to, tvrdi, čini i danas.

NAKON 25 GODINA Sanja Bjedov Popović odlučila promijeniti prezime: Otkrila koga je to jako uznemirilo

‘Vokal mi je ostao mlad i očuvan. Možda ne mogu potegnuti u rasponu od šest oktava kao nekad, ali četiri sigurno. Imam energiju, volju, imam krasne pjesme. Još uvijek radim na sebi. Dotjerao sam liniju zbog pojavljivanja na televiziji i boljeg osjećaja na sceni. Promijenio sam i onaj strogi imidž kratke kose. Imam punih 67, ali se osjećam da imam energiju tridesetogodišnjaka’, kaže Popović koji će se na predstojećem CMC festivalu u Vodicama predstaviti s pjesmom ‘Tijesan kaput’.


Komentari